top of page
space-2334655.jpg
  • Yazarın fotoğrafıGizem Çolakoğlu Baday ASA Dip. ISAR Cap.

Merkür Retrosu (Güneş Tutulmasının Algılama Kılavuzu) 2-25 Nisan

Bu Merkür retrosu, etkisi 1 yıla yayılacak olan 8 Nisan Güneş Tutulmasının açıklama kılavuzu görevi görüyor.
Gizemastroloji Merkür Retro

Nereden Merkür retrosu etkisinde olduğumuzu anlayacağız?

Hani acele acele artık sadede gelmek ister gibi..

Bir cümleye başlayınca sonunu getirene kadar üşenmek gibi..

Tahammül, tahammül. Ara da bulasın.

Sözler çok derinlemesine düşünülmemiş, oluruna göre ağızdan çıkmış gibi.

Sonunu düşünen kahraman olamaz gibi.. olduğunda.


Retro yöneticisi Mars Satürn'e kavuşuma ilerliyor, ilahi adalete ramak kalmış. Bu dönemde konuştuklarınızda, hatta düşündüklerinizde bile oldukça adil olmanız gerektiğini hatırlatmak isterim. Geçmişte tek tek hangi sözlerle ne karma işlendiyse, şimdi yeniden karşınıza çıkabilir. Hakkınızı alanlar, rekabet için iftira atanlar..ilahi adaletle yüzleşme var. Bununla ilgili, 10 & 19 Nisan civarlarını iyi gözlemleyin. Ayrıca, frekansınızı da korumaya özen gösterin.


Merkür retrolarının genelde iki önemli öğretisi olur.

  • İlki, olayları normalden farklı bir perspektiften görebilmek.

  • İkincisi, algı odağını yoğunlaştırarak biraz içe yönlendirmek, kendini, çevreyi ve kararlarını yeniden tartmak.


Merkür, Güneş etrafında normal yörüngesinde giderken, Dünya’ya yakın yerden geçerken, Dünya’dan izlendiğinde, sanki geri dönüyor'muş' gibi göründüğünden, temsil ettiği konularda(aşağıda); farklı bakış açıları, yanlış anlamalar, hatalar, gecikmeler görülebilir. Ayrıca, organizasyon eksikliği olan, problem çıkarabilecek durumlar da daha belirgin olur-ki hata ve eksiklerin üzerinden geçilsin. Yanlış anlamalar ortaya çıkar ki, doğru anlamayı öğrenebilelim.


Buna bir de Merkür’ün gerileyeceği Koç etkisini de eklersek, acele ile aklınıza gelen her kararı uygulamamak gerektiğini anlarsınız umarım. Çünkü, olayları bazen içindeyken olduğu gibi göremeyebiliriz. Biraz iletişimde mücadele verdiğimiz konulara uzaktan bakabilmek için mesafe koymak, beklemek, üzerine düşünmek için Merkür retrosu iyi gelecektir. Sabır ve dirayet, bu dönemden elinizi çok güçlü çıkarmanızı sağlayacaktır.


Ayrıca algı da içe döner demiştim. Yani kendinizi dinlemek için zaman bulup; ne istediğinizi, nasıl güçlü/güçsüzleştiğinizi, cesaretinizi nelerin kırdığını, hevesinizi nelerin yükselttiğini durup düşünmek için de Merkür retrosu iyi gelecektir.


Merkür’ün temsil ettiği her tür iletişim(yazılı,sözlü,online,mail), analiz, hesaplama, muhasebe, bürokrasi, evraklar, anlaşma&sözleşme&imza, alışveriş, ticaret, lojistik(kargolar), seyahatler, ulaşım araçları, teknoloji, motor, akraba, kardeşler, yakın arkadaşlıklar, komşularla ilgili konular yoğunlaşarak gündeme gelebilir.


Koç makamında gerileyeceği için;

Negatif kullanımda;

aceleci ve yeterli analiz olmadan, düşünmeden harekete geçme, savunmacılık, dürtüsel/agresif tepkiler, düşünmeden konuşma, rekabetçilerde ayak kaydırmak için iftiralar, yalanlar, laf dalaşına girme, sözleri silah olarak kullanma, hırsızlık, dürtüsel ayrılık kararları,


Pozitif kullanımda;

Hayatta yeni hedefler belirleme, kendini düşünmeyi öğrenme, yaratıcı fikirler üretme, kendini motive etme, kendi ayakları üzerinde özgürce durma, kendi hayatının kontrolünü eline alma cesareti, inisiyatif alma, kendi hakkını arama yolları üzerinde düşünme, mücadele için bir amaç belirleme, yeni hareket alanları belirleme, eylem için planlama yapma, yaratıcılığı özgür bırakma


Dünyevi olarak;

sektör olarak iletişim/haberleşme/medya, gazetecilik, eğitmenler, lojistik/taşımacılık, ulaşım/seyahat, ticaretle uğraşanlar, arabulucular, avukatlar, askeri, kolluk kuvvetleri,spor müsabakaları, lider konumundaki kişilerle ilgili konularda geçmişe yönelik kararlar, mücadele/savaş taktikleri, savaş kararı, taktikler gözden geçirilebilir, iletişim dili savunmacı olabilir, dürtüsel kararlar alınabilir, uluslararası anlaşmalarda sert kopuşlar, propagandalar, kültür çatışmaları, tepkili aktivizm, provokasyonlar, kışkırtmalar görülebilir.


Türkiye'de;

Merkür, TC haritasının meclis, mecliste alınan kararlar, ittifak içinde bulunduğumuz ülkeler/kuruluşlar, uluslararası anlaşmalar, kasaba şehir meclisleri, hükümet, en üst düzey yetkililer, ülke prestiji üzerinde geriliyor. Bu alanlarda geçmişle ilgili yeni kararlar alınabilir, eskiye ait gündemler çıkabilir. Ayrıca TC haritasında anayasayı da gösteren Merkür-Satürn'e karşıt gerileyecek Merkür, yine anayasa tartışmaları ile kamuoyunun tepkisi ölçülebilir, kışkırtmalara ve provakasyonlara gelmeyin.


Gölgeli günleri 19 Mart’ta başlamıştı ve 13 Mayıs’a kadar gölgeli günler devam edecek. Dolayısıyla 25 Nisan, 13 Mayıs arasında, retro boyunca edinmiş olduğunuz farklı bakış açılarının üzerinden geçecek ve perspektifinizi genişleteceksiniz.


Önemli Gelişme Tarihleri


8 Nisan tutulmasında  Merkür, Uranüs ♅/♆ orta noktasını tetikliyor olacak, ardından ♃/♆. Yani çok daha geniş bir perspektif ile bakmaya ihtiyaç var. Ayrıca dünyevi manada uzay/havacılık/denizcilik sektörlerinde keşifler, alışılmışın dışında çözüm üreten yeni teknolojiler çıkabileceği gibi, sağ/sol görüşler arasında uyum/çatışma, komplo/sahtekarlıklarla ilgili isyanlar da görülebilir.


16 Nisan’da Merkür, retro harekette tutulmayı tetikleyecek.


17 Nisan Venüs, Koç burcunda Kuzey Ay Düğümü ile kavuşuma ilerleyerek, ilişkiler, bereket ve değer algısında, ne yöne ilerlenmekte olduğuyla ilgili kadersel bir işaret alacak. Merkür de geri hareketiyle, Venüs'ten bu işareti almaya doğru geliyor.


19 Nisan’da Venüs ile retro Merkür’ün kavuşumu, ilişkilerin,finansın gelecekte ne yöne evrilebileceği hakkında derin tefekkür ettiriyor. Aynı gün Merkür ile Venüs’ün dispozitörü Mars, ilahi adaletin başka bir boyutundan, Satürn ve Neptün arasından etkileniyor.

Bu nedenle,

17-19 Nisan civarı aklınıza gelenlere, gönlünüze düşenlere çok dikkat edin. Acele karar yanılgı, hatta karma getirebilir. Bununla beraber, Venüs ile Mars’ın burç-yücelme bazında karşılıklı ağırlaması; Kuzey Ay Düğüm ve retro Merkür’le irtibattaki Venüs için, ilişkilerde geçmiş ve gelecek arasında derin bir odaklanma yaratıyor. Yani, geçmişte bırakılması gerekenler, geleceğe taşınması gerekenlerle frekansınızı ayarlayan çok kadersel bir dönem. Fakat ilişkilerinizde geçmişte bırakmak istediklerinize ve geçmiş ilişkilerle ilgili haberlere göre şimdi hemen son kararı vermeyin derim. Şimdi derin tefekkür ile farklı bir perspektife kulak/gönül açma zamanı.

1 Mayıs’ta bunun için daha uygun koşullar gelişebilir. çünkü, Merkür bu sefer Venüs ile kavuştuğu dereceden, yavaş da olsa düz hareketiyle geçiyor ve aynı zamanda, Venüs&Mars kendi evlerine geçmiş olduğundan; kadın-erkek; eril-dişil, verme-alma dengesine yönelik daha rahat bir enerjiyle daha düz analiz edebiliyor.


4-5 Nisan’da Güneş Kuzey Ay Düğüm kavuşumu etkisiyle, kalbinizden gelen kendinizle ilgili kıvılcımları, varlığı, benliği, gelecekte nerede olmanız gerektiğiyle ilgili kadersel bir işaret veriyor.


21 Nisan’da 14 yılda bir gerçekleşen Jüpiter Uranüs kavuşumunun dispozitörü olan Venüs, 8 Nisan Güneş tutulmasını tetikleyecek. Birileri, kendi alanlarında çığır açan buluşlarını yakın günlerde açıklayabilir.


25 Nisan’da Merkür geri hareketiyle, Kuzey Ay Düğümü’ne partil kavuşamasa da, ondan kadersel ateşleyici etkiyi almış olarak, retro hareketini sonlandıracak. Bundan sonra kadersel olarak yüzünü çevirmesi gereken ilerilere, cesaretle gitmenin yolları üzerinde dersler almış olarak, bilgeliğine bilgelik katarak, 13 Mayıs'a kadar aynı yolları, bir de düzken gezecek.



BURÇLAR


Bu etkileri hangi yaşam alanlarında yaşayabileceğinizi görmek için, eğer haritanıza hakim değilseniz,⁣Koç burcundaki Merkür retrosu için önerdiğim okuma sırası:⁣

1️⃣ Yükselen burcunuz⁣

2️⃣ Yükselen burcunuzdan sonraki burç⁣

3️⃣ Güneş burcunuz (burcum diye bildiğiniz burç)⁣



KOÇ: sağlığınız, dış görünüşünüz, genel olarak kendinizle ve girişimlerinizle ilgili konulara odaklanacaksınız. Geçmişten gelen konular gündeme gelebilir, ayrıntıları yüksek hevesle gözden kaçırıp, acele karar vermeyin. Nelerin üzerinden geçmeniz, nelerin daha iyi bir organizasyona ihtiyacı varsa çözmeniz için bu dönemde öne çıkabilir. Yakın çevre, akrabalar, günlük düzen ve sorumluluklarla/işle ilgili önceden beklediğiniz haberleri alabilirsiniz.


BOĞA: bu dönemde ilahi kanunlar ve kontrolünüzde olmayan konular önem kazanacak. Belki zamanında yaptığınız bir iyilik veya (size yapılan/sizin yaptığınız)kötülük karşılık bularak, gözünüzün görmediği yerlerden kulağınıza haber getirecek. Bilinçaltındaki fikirlerle mücadeleleriniz gün yüzüne çıkacak, ruhsal şifalanma için terapilerle ilgilenebilirsiniz. Ayrıca eğer akışa bırakmakta ve dinlenmekte zorlanıyorsanız, bunun da hayatın bir parçası ve ihtiyaç olduğunu kavrayacaksınız.


İKİZLER: bu dönemde kendinizi dahil ettiğiniz sosyal çevre, grup ve dernekler, arkadaş çevrenizle ilgili iletişimi düşüneceksiniz. Buralardan size gelebilecek farklı perspektifler, motivasyon veya saldırgan tepkilerin, sizin bu alanı daha iyi organize etmeniz; faydalı faydasızı ayrıştırmanız için gerekli olduğunu unutmayın. Hayallerinize odaklanırsanız cesaretinizi yeniden harlayacak, onları gerçekleştirecek ateşi de bulabilirsiniz.


YENGEÇ: bu dönemde, gelecek planlarınız, statü ve kariyer hedefleriniz üzerine yoğunlaşacaksınız. Amaçlarınız için neleri geliştirmeniz, artık faydasız neleri bırakmanız, otorite figürleriyle nasıl bir iletişim yolu kullanmalısınız, kendinizi dış dünyaya nasıl sergilemelisiniz bunlara odaklanacaksınız. Kariyer alanında tohumu geçmişte atılmış bir teklif/terfi/düzensizlik gündeme gelebilir. Ayrıntıları dikkatli inceleyin, acele karar vermeyin. Gelecekle ilgili iyi düşünün, alacağınız kararlar kadersel olabilir.


ASLAN: bu dönemde hayatınızın daha gelişmiş versiyonunun nasıl olabileceğine odaklanacaksınız. Sizin hayat felsefenizi geliştirecek keşifler yaşayabilir, eğitimler araştırabilirsiniz. Yurtdışı, seyahatler ve yabancılarla, belki vize konularında eksikleri gidermeniz gerekebilir; ilahi/dünyevi adaletle ilgili haberler alabilirsiniz.


BAŞAK: bu dönem ortaklaşa kazanç ve varlıklar, ek gelirler, krediler, borçlar, miras gibi konuları daha doğru organize etmeye odaklanacaksınız. Sizi endişelendiren krizler, hayatınızı dönüştürmek için neye ihtiyacınız olduğunu ve hayatınızdan neleri çıkarmanız gerektiğini gösterecek. Gizli bilgileri araştırmak isteyebilir, gecikmiş borç ve operasyonlarınızı organize edebilirsiniz. Bazı sırlar keşfedebilir ve bakmaya normalde korktuğunuz derinlerinize dalmaya cesaret edebilirsiniz.


TERAZİ: bu dönemde, ikili ilişkileriniz, evlilik, iş anlaşmaları, evliliğin/eşin durumu gibi konulardaki iletişim ve düzene odaklanacaksınız. İlişki/ortaklığınızın aksayan yönlerini, belki de geçmişteki teklifleri yeniden değerlendireceksiniz. Bunlar kadersel kararlar olabilir, inceleme gerektirebilir. Danışmanlarınız, geçmişten beri takip edilen davalar, rakip ve açık düşmanlarla ilgili konularda dikkatinizi odaklayın, ayrıntıları acelecilikle kaçırmayın.


AKREP: bu dönemde günlük düzeniniz, sağlığınız ve sorumluluklara odaklanacaksınız. Yeni ve daha pratik, daha hızlı verim getirecek bir rutin geliştirmek için düzenlemeler yapabilir, sorumluluklarınızı yeniden değerlendirip, yeniden organize olabilirsiniz. Çalışma ortamında bazı son ve başlangıçlar bir arada olabilir; bunlar iş arkadaşları veya çalışanlarınızla iletişimle ilgili olabilir). Geçmişte çalıştığınız, görüştüğünüz yerlerden/kişilerden kadersel haberler alabilirsiniz. Sorumluluklarınızın size kattığı azme, ne kadar efor ile ne kadar geri dönüş aldığınıza daha yoğun odaklanabilir ve gereken planlamaları yapabilirsiniz. Sağlığınız ya da işinizle ilgili uzun soluklu bir mücadeleniz varsa, sağlığınızı /üretkenliğinizi arttırma alışkanlıkları üzerine düşünebilirsiniz.


YAY:  bu dönemde hayat amacınızı, sizi ne kadar besleyip ateşinizi canlı hissettirdiğini yeniden gözden geçirebilirsiniz. Hayattan aldığınız keyfi, aşk ilişkilerindeki iletişimi, çocuğunuzla ilgili konuları sorgulayabilirsiniz. Geçmişteki ilişkilerden kadersel haberler gelebilir. Geçmişteki yaratıcı projeleriniz veya hobilerinizle yeniden ilgilenebilirsiniz. Bu dönem hakkınızda çıkacak spekülasyonlara, risklere dikkat edin.


OĞLAK: bu dönemde aile içi içi iletişim, yuva ve yerleşimle ilgili konularda perspektif  kazanacaksınız. Eviniz/arsalar/yerleşim yerinizle ilgili eksik/sorunlara çözüm getirmeniz gerekebilir. Geçmişinizle ve atalarla ilgili haberler alabilir; aile içi organizasyonsuzlukları çözmeniz ve kökleşmiş kalıplarınızı yeniden değerlendirmeniz gerekebilir. Ebeveynlerinizle ilgilenmeniz gerekebilir.


KOVA: bu dönemde algılarınıza yeni bir perspektif katmanız gerekiyor; sadece konuştuklarınız değil düşündüklerinize de çok dikkat etmelisiniz. Her tür iletişiminiz, yakın çevre, yakın arkadaşlar, akrabalar, kardeşler, komşular, muhit, odağa taşınıyor. Eski arkadaşlar, görüşmediğiniz akrabalarla eski savaşlarınız, çözüm için yeniden gündem olabilir. Ayrıca, eskiden görüştüğünüz yerlerden anlaşma teklifleri gelebilir, acele etmeden detaylıca değerlendirin. Sosyal medyanızı yeniden gözden geçirip temizlik/düzenleme yapabilirsiniz. Eskiden gitmek istediğiniz yerlere gitme veya eskiden almak istediğiniz eğitimleri almayı yeniden düşünebilirsiniz.


BALIK: bu dönemde odağınıza taşınarak üzerinden geçmeniz ve yeniden organize etmeniz gereken alanlar öncelikle değer algınız ve finansal durumunuz olacak. Bunları nasıl daha güçlü hale getirebileceğiniz üzerinde düşünmeniz retroda faydalı bir kullanım olur. Sahip olduğunuz varlıklar, melekeleriniz, sizi değerli kılan her şeyle ilgili cesaret ve perspektif kazandıracak gelişmeler yaşayabilirsiniz. Haber beklediğiniz, eskiden borç verdiğiniz/aldığınız kişilerle yeniden iletişim kurabilirsiniz. Finansal konularda haberler alabilirsiniz.

bottom of page