top of page
space-2334655.jpg
Yazarın fotoğrafıGizem Çolakoğlu Baday ASA Dip. ISAR Cap.

5 Mayıs AY TUTULMASI


Tutulmalar, evrenin kadersel Ay Düğümlerini aracılığıyla tekamül yolumuza dokunuşlarıdır. Ay tutulması da aslında bizi tekamül planımıza doğru yönelten büyük bir dolunaydır.


Nasıl dolunay dönemleri Ay’ın ışığının yeryüzünden en çok görüldüğü zamanlardır, dolunay dönemlerinde de olayların gidişatı daha görünür olur. Ay tutulmaları da tekamüli külli kader planımıza yönlenmemiz için evrenin çok daha belirgin işaretler kullandığı dönemlerdir.


Akrep sabit burçlardan olduğundan, tutulmanın getireceği değişimler de köklü olacaktır.


KİŞİSEL OLARAK


Haritamızda Akrep burcuna ait alanda:

duygusal dayanıklılık, duygusal güvence ihtiyacı, güvenliği sabitlemek için bilinmeyenleri/olası tehlikeleri araştırma yapmak, sırları açmak, derin psikolojik kazılar, güven vermeyen/çöpleşmiş şeylerden kurtulmak, ölümle/sonlanmayla ilgili fikirler, maddi manevi gücün, tahammülün tükenmesi, duygusal acılar, gerçeklerle ve eksik hissedilenlerle yüzleşmek, daha fazlasına sahip olma ve gelişim görme arzusu, dönüşümle kendini yeniden yaratmak, bir başkasıyla birleşme/alaşım, alma verme dengesi, finansal konular, başkalarının verdiği değeri referanslandırmak ile ilgili konularda kadersel hizalanmalar yaşayabiliriz.


Önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle bu tutulmada olumlu olarak


  • gözden kaçan, bilinmeyenlerin, sırların ani farkındalığıyla kadersel rotaya yönlendiren hizalanmalar yaşanabilir,

  • İyi gitmeyen veya eksik hissedilen şeylerin, toksik ilişkilerin(iletişim biçimlerinin), derinlerde kalmış duyguların ani şoklarla farkına varabilir,hayatımızdan-alışkanlıklarımızdan çıkarmamız gerekenleri çıkarmak için motive olabilir,

  • hayatta daha fazlasını isteyerek, köklü ve ani bir değişime cesaret edebilir ya da kendini, gücünü, maddi birikimini fazla tükettiği alanlar farkındalığa açılır,

  • rahatsızlıklarımızı karşı tarafa açabilir, yüzleşebiliriz,

  • iletişim biçimi, söylenmiş/söylenmemiş sözler, iletişim araçları veya kardeşlerle ilgili karmik geri dönüşler yaşayabilir(+/-)


Olumsuz kullanımında dikkat edilecek konular;


  • ani şoklarla tahammül sınırını aşan konular gündeme gelebilir,

  • zihinsel huzursuzluk hali yükselebilir, geçmiş kırgınlıklar, derin üzüntüler, korkular yüzeye çıkabilir (çözmek üzere)

  • birikmiş kırgınlıkları karşı tarafla yüzleşirken ucu kaçan tepkiler verilebilir,

  • iletişim biçimi, söylenmiş/söylenmemiş sözler veya kardeşlerle ilgili karmik geri dönüşler yaşayabilir(+/-)


Akrep burcunda gerçekleşen, yaklaşık 6 aya kadar etkisi olan tutulmada pek çok gezegen başrol oynuyor.


En başta tutulma aksına Boğa burcu tarafından Uranüs ve Merkür etki ederken, tutulma klasik yöneticisi Mars da kapanan üçgenle etki ediyor. Uzak dereceden Satürn de, Neptün de Mars(+Lilith) ve tutulma derecesiyle büyük su üçgeni oluşturuyor.


Tutulmadaki gezegensel dağılımda su ve toprak elementi baskın olacağından duygular ve mantık konularıyla ilgili öğrenilecek kadersel dersler olacak.


Başımıza tutulmaların getireceği gibi önemli bir olay geldiğinde, bunu hem zihinsel, hem duygusal olarak sindirmemiz iki farklı zaman alabilir.


Bununla ilgili, genelde ilk önce Uranüsyen bir etkiyle zihinsel olarak ders çıkarmaya meyilli olanlarda, o olayı duygu seviyesinden sindirmek uzun zaman alabilir.


Mantık kabul ederken, gönül kabullenemiyor olabilir.


Akrep, su burçları arasında duygularla ilgili en yüzleşmeci olduğundan, bu tutulma etkisi ile derinde kalmış duygularla yüzleşilebilir.


Satürn ve Mars’ın da tutulmaya akıcı bir açıyla su burçlarından bağlanması, yüzleşilen gerçekleri duygu seviyesinde sindirebilmemiz için olumlu destek oluyorlar.

Uranüs ve retro Merkür ile bu tutulma bizi odaklanmış zihinle çıkardığımız derslerle ve duygusal şoklarla tekamül planımıza yaklaştıracak.
Daha iyi bir yaşam, daha yüksek bir standart, daha iyi yöntemler bulmak için kontrolü ele alıp değişmesi gerekenleri gösteren kadersel dersler alacağız.

Merkür'ün tutulma modern yöneticisi Plüto ile dik açısı; ne kimse bizi ne de kendi kendimizi kandırmayacak, gerekirse araştırılacak, soruşturulacak ve gerçekler öğrenilecek. Merkür'ün Balık'taki Satürn ile uyumlu açısı, dağınık ve karmaşık olan düşünceleri toparlamaya ve sağlam kararlar için ilüzyon içinden doğru bilgileri toplamaya yarayacak.


Tutulma yöneticisi Mars, göstermek istediği mücadeleyi Yengeç burcunda, daha çok duygular, aile ve aile gibi gördükleri alanlarında yaşar. Mars burada düşüşte olduğundan, duygusal kırgınlıklar, duygusal zafiyet, kırgınlık vesilesiyle zayıf hissettiğimiz konuları öne taşır.


Kara Ay Lilith ile birlikte, genellikle duygusal alanda verilen savaş sonrası bulunulan alandan, içinde bulunulan durumdan, çok da düşünmeden duygusal bir tepkiyle kurtulma dürtüsünü anlatıyor. Bu görünüm, gerçeklerle yüzleşmiş olanlarda, duygular vesilesiyle içinde bulunduğu duygusal buhrandan kurtulmak için destekleyici. Öte yandan, "kaçıp kurtulacağım, beni sırtımdan vurdu, zaten kimse beni sevmiyor" gibi duygusal maraz, hırçınlık ile çok düşünmeden verilen tepkiler de dikkatli değerlendirilmeli.


Mars'ın Kiron kavuşumlu ve dispozitörü olduğu Jüpiter'le dik açısı, kırgınlık kaynaklı tartışmaların, dürtüsel duygusal tepkilerin, pasif agresiflik ve duygusal öfke nöbetlerinin abartılara ve büyümeye müsait olacağını gösteriyor.


Mars'ın diğer tutulma yöneticisi Plüton ile burç dışı karşıtlığı ile oluşan T-kare formu, büyüyen abartılan işlerin bir anda geri dönülemez bir noktaya evrilebileceğini anlatıyor.


Aynı zamanda kadersel Ay Düğümlerinin de kuzey ve güney bendingine yaklaşarak karşıt yapacak Mars ve Plüton, incinebilir yerlerimizde oldukça yüzleşmeci ve sert bir şekilde gerçekleri gösteriyor.


Yapmak istediklerimizle örtüşmeyen eksikliklerimiz tutulmanın getirdiği kadersel durumlarla farkındalık üstüne çıkıyor. Sert etkisi genelde duygularıyla yüzleşmektense incinebilirliğini güçlü olma kamuflesi altına sokanlarda daha çok görülebilir.
İncinebilirlik aslında güçlendirmek isteyebileceğimiz yerlere ışık tutan çok kıymetli bir derstir.

Burada olumlu şekilde kullanabilecek, Mars'ın Neptün ile uyumlu açısı, ne olursa olsun, olanı, olduğu gibi, duygusal bedende kabullenmek, kabulle şifalanmak ve belki affederek duygusal yüklerden kurtulmaya yönelme potansiyeli taşıyor.


SAĞLIK


Üreme organları, kasıklar, idrar yolları(taş, sistit vb), böbrekler, vücudun atıklarla ilgili sistemi, sinirler, sinir sitemi, beyin, konuşmayı etkileyen durumlar, dil, eller, parmaklar, boğaz bölgesi(tiroid vb); tutulma yöneticisi Mars ve Plüto ve Jüpiter T-karesi ile beraber, 20 Mayıs'a kadar bu bölgelerde kanama ve kan basıncı ve kan akışı ile ilgili durumlar, sindirim sistemi, beslenme, mide problemleri, mide kanamaları, rahim, göğüslerle ilgili hassasiyet; 20 Mayıs sonrası kronikleşmiş hastalıklar, kalp, kaburgalar, safra kesesi, karaciğer, dolaşım sistemi, bacaklar, bilekler, dişler ve boğaz gibi bölgeler daha hassas olabilir.


DÜNYADA


Dünya Astrolojisinde Akrep burcunda tutulmalar ise:


krizler, mücadeleler, gizemli konular, araştırmalar,

dedektiflik, kriminal işler, bankacılık&finans, psikolojik derin kazmalar, ölüm/ötesi, patolojiler, iyileşme, şifalanma, üreme konuları ve genel olarak tutkular ön plana çıkabilir.


Uranüs ve Merkür'ün tutulma aksına oturması ile dünyada beklenmedik ani veya şok edici gelişmeler, teknoloji/elektrik akımı ile ilgili olaylar, patlamalar, büyük doğa olayları, fırtınalar;


tutulma yöneticileri Mars, Plüton'un Jüpiter ile yakınlaşan sabit T-karesi (özellikle 20 Mayıs civarı tarihlerde) çok büyük politik&ekonomik krizler/infazlar, inançlar/din/hukukla ilgili agresyon/baskı, ekonomik çöküşler, şok edici iflaslar, hiper enflasyon, finansal/hukuki reformlar, büyüyen isyanlar/ayaklanmalar/grevler, terör faaliyetleri, deprem gibi büyük afetler gibi olaylar görülme riski mevcut.


Sadullah El-Ankaravi’ye göre Akrep burcunda Ay Tutulmalarında, çöller (özellikle Araplarla ilgili bölgelerde) oluşması, ölümler yaşanması, denizde düşmana galip gelme görülür.


Tutulmanın gerçekleşeceği Akrep burcunun ikinci dekanı hakkında Lilly ve Raphael, genel olarak insanların humma gibi hava yoluyla bulaşan salgın hastalıklardan etkileneceğini, kuraklık sebebiyle zeytinlerin ve meyvelerin kuruyacağını söylemekteler.


Tutulma derecesi Zubenalgenubi sabit yıldızıyla kavuştuğundan hastalıklar, zehirlenme, gözden düşme, kötü niyet, haksızca suçlanma, hayal kırıklığı, su ile ilgili tehlikeler, gemi kazaları, yer kabuğu kabarmaları, ulusal reformlar, zaferler, toplumsal çalkantılar, katliam ve soykırımlarla ilgili gündemler olabilir.


DÜNYANIN NERESİNDE DAHA ÇOK HİSSEDİLİR?


Tutulma haritasındaki gezegensel izdüşümünde Ay-Güneş-Uranüs hatlarının geçtiği Rusya, Belarus, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Libya, Nijerya bölgelerinde tutulma etkilerinin daha güçlü görülmesi olasıdır.


Geodetik izdüşümde ise tutulma aksının ve Uranüs-Merkür'ün geçtiği, Türkiye'de Gaziantep'ten itibaren Doğu illerimiz, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan, Suriye, Irak, Batı İran, Kuveyt, Suudi Arabistan, Yemen, Somali, Etiyopya, Kenya, Madagaskar bölgelerinde daha güçlü etkiler görülebilir.



TÜRKİYE


Türkiye'nin başkenti Ankara'ya göre çıkartılmış, dolayısıyla tutulmanın yaklaşık 6 aya kadar etkisiyle, Türkiye'de genel olarak nasıl deneyimleneceğine ışık tutan haritada, yükselen Akrep burcu dolayısıyla tutulmanın temsil ettiği gizemli konular, derin araştırmalar, kriminal işler, psikolojik derinlere inme, tutkular, bankacılık&finans, ölüm oranları, şifalanma, üreme konularını güçlendiriyor.


Ay tutulmasının tıpkı 20 Nisan Güneş tutulması gibi, 12. eve yerleşmesi, tutulmanın ülkeye, gizli saklı konular, gizli örgüt ve tarikatler, ülkenin içeride&dışarıda gizli düşmanları, sırlar, ulusal skandallar, salgınlar, zehirler, kirlenme, afetler, hastaneler, barınaklar, hayır kurumları, inançla ilgili kurumlar/kişilerle ilgili gündemler getirebileceğini gösteriyor. Wholesign olarak 1. eve yerleşmesi genel olarak halkın durumu, refahı, dış imajı, ulusun gücü, milli özellikleri, toplumu etkileyen olaylar gibi gündemlerin potansiyelini de taşıyor.


Tutulma aksında, Güneş tarafından Merkür ve Uranüs'ün 6. eve yerleşmesi, toplum sağlığı, salgınlar, sağlık&hizmet kuruluşları, memurlar, sendikalar, mavi yakalılar, silahlı kuvvetler; ordu, polis, askerler, donanma konularının da aktif olacağını gösterirken; wholesign olarak 7. eve yerleşmesiyle de diğer ülkelerle ikili ilişkiler, ülkenin dava-duruşmaları, ticari anlaşmalar, organizasyonlarda sözleşmeler, ihracat anlaşmaları ve ülkenin düşmanları gibi gündemlerin gelişme potansiyeli de mevcut.


Tutulma yönetici Mars'ın Yengeç burcundan 8. evde düşük konumda olmasıyla, etkisi 6 aya kadar yayılacak tutulma konularını halkın vergileri, ülkenin dış borçları, bankalar, mali standartlar, maliye düzenlemeleri, sigorta şirketleri ile ilgili gelişmeler, toplumda can kaybı ve ölüm oranları ile yine gizli örgütler ve istihbarat birimleri alanlarında mücadele verilme potansiyelini gösteriyor.


Mars'ın wholesign 9. evde olmasından, yaşanan mücadelelerin aynı zamanda, hukuk sistemi(=toplumun etik-ahlak anlayışı), hukukçular, yargıtay, Dış İşleri, yabancılar, mülteciler, göçmenler, üniversiteler, öğretim üyeleri, medya yöneticileri, seyahatler, din ve inançlar alanında da etkili olacağını söyleyebiliriz.

Türkiye haritasının 5-11 aksına yerleşen tutulma genel olarak Atatürk'ün ülkeyi emanet ettiği gençler, çocuklar, genç nüfus, doğum oranları, eğitim sistemi, borsa, hükümet temsilcileri(diplomatlar..vs), spekülasyonlar ile meclis, meclisten çıkan yasalar, yasama organları, ülkenin ittifak içinde olduğu ülkeler/federasyonlar/işbirlikleri, uluslararası paktlar ile teknolojik icatları temsil eden alanlarda beklenmedik ve ani gelişen gündemler, reformlar getirebilir.


Tutulma derecesi ülke haritasının 5(wholesign 4), 12.(wholesign 11.) evleri yöneticisi Venüs ve uzak açıyla 10(wholesign 9) ve wholesign 6. evleri yöneticisi Jüpiter ile kavuşumda olacağından ülkenin gençlerinin, çalışan kesimin huzuru-refahı-genişleme-değişim arzusu, perde arkası işler/örgütler/sırlar, ülkenin gizli düşmanlarının ve hükümetin bunlarla ilgili ajandaları, toplumu etkileyen sahtekarlıklar, ulusal skandallar, toplum sağlığı-yardım kuruluşları-hastaneler-barınaklar, ülkenin iç güvenliği ve sınırlarıyla ilgili gündemler, gençler, üreme oranları, eğitim, aydın kesim, borsa, sığınmacılar, uluslararası ilişkiler ile ilgili sıkıntılar, bu alanlarla ilgili çıkan yasalar daha çok gündeme gelebilir.


Tutulma derecesi ülkenin Güneş/Jüpiter orta noktasını tetiklediğinden, ülkenin başarıları, gücü ve tanınması; halkın mutluluk ve refahı ile toplumdaki zengin, güç sahibi ileri gelen üst düzeyler, akademisyenler, avukatlar, hakimleri ilgilendiren önemli gelişmeler görülebilir.


Tutulma haritasında güç kaybı, alaşağı edilme, kayıpları temsil eden Güney Ay Düğümü, ülke haritasının Güneş'i ile kavuştuğundan, ülkede liderlerle, ünlülerle ilgili bu tarz durumlar, spekülasyonlar ve güç kaybı gelişebilir; ülkenin canlılığı, parlaması için kritik değerler ön plana çıkabilir. Daha önce Güney Ay Düğümü buradan geçerken Devlet Güvenlik Mahkemeleri kapanmış olduğundan, şimdi de ülkenin iç-dış güvenliği, sınırları ve üniter bütünlüğü ile ilgili konular yeniden gündeme gelebilir.


Satürn, Türkiye haritasının Güney Ay Düğümünü tetiklediğinden de geçmişten gelen deneyimlerle ilgili bir zorlanma, kayıp ve testten geçme dönemini anlatabilir.


Seçim dönemini de etkisi altına alan Güneş ve Ay tutulmaları özetle, beklenmeyenin beklenmesi gerektiğini, ani ve şok edici sonlanmalar ile değişimler olacağı ve bunun sonucunda halk içinde duygusal/dürtüsel/abartıyla atılan adımların birdenbire çok büyüyebileceğini gösteriyor.


Seçimle ve adaylarla ilgili analizimi en kısa sürede bitirmeye çalışıyorum.


Diliyorum evren tutulmalar ile vermek istediği dersleri kişisel, milli ve dünyevi düzlemde kolaylıklarla versin.



BURÇLAR


6 aya yayılan genel yorumda bahsettiğim bu önemli kadersel etkileri haritanızın hangi alanında yaşayabileceğinizi görmek için, eğer haritanıza hakim değilseniz, tutulma için önerdiğim okuma sırası:


1️⃣ Yükselen burcunuz

2️⃣ Yükselen burcunuzdan bir sonraki burç

3️⃣ Güneş burcunuz (burcum diye bildiğiniz burç)



KOÇ:

Tutulmanın önümüzdeki altı aya yayılan etkisiyle öncelikli olarak ortaklaşa gelirler, birikimler ve varlıklar(eşle /ortakla ortak hesap, mal varlığı vb), miras, maddi-manevi borçlar, krediler alanlarında kadersel deneyimler ve yüzleşmeler yaşayabilir, bu alanlarda artık daha fazlasını istemeye başlayabilirsiniz. Aynı zamanda, bazı korkuların, sırların üzerine gidebilir, araştırmalarınızla önemli şeyler keşfedebilirsiniz. Bazı derin endişeler, acılar, eksik hissettiren şeyler veya krizlerle mücadele edip, hayatınıza katkı sağlayan değerleri ve hayatınızdan çıkarmanız gerekenleri daha net bir şekilde görebilirsiniz. Bu esnada kendi kattığınız değer, maddi kazanımlarınız, yetenekleriniz ve özdeğerinizle ilgili beklenmedik farkındalıklarla daha dikkatli düşünebilir ve daha yüksek standartlara sahip olmak isteyebilirsiniz. Kendi refahınız, ailenizle ilgili mücadeleler ve sosyal çevrenizdeki köklü dönüşüm arasında baskı ile önemli ayarlamalar yapmanız gerekebilir.


BOĞA:

Tutulmanın önümüzdeki altı aya yayılan etkisiyle öncelikli olarak, ilişkiler, evlilik, eşiniz/ortağınız, iş anlaşmaları alanlarında yüzleşmeler ve kadersel deneyimler yaşayabilir, bu alanlarda artık daha fazlasını istemeye başlayabilirsiniz. Rakipleriniz veya size açıkça düşmanlık edenlerle kendinize yönelik farkındalıklar elde edebilirsiniz. Bu esnada, karşıdan size yansıyanlarla kendinizle ilgili beklenmedik farkındalıklarla daha dikkatli düşünerek, potansiyelinizi daha üst seviyelere çekmek adına önemli kadersel dersler alabilirsiniz. Dinlenme ve huzur bulma ihtiyacınız, iletişimsel mücadeleler ve gelecek planlarınızdaki köklü dönüşüm arasındaki stres ile kalıcı çözümler bulmanız gerekebilir.


İKİZLER:

Tutulmanın önümüzdeki altı aya yayılan etkisiyle öncelikli olarak, günlük düzeniniz, sorumluluklarınız, çalışma ortamı, astlarınız&çalışanlarınız, sağlıkla ilgili önemli kadersel farkındalık ve deneyimler yaşayabilir, bu alanlarda artık daha fazlasını istemeye başlayabilirsiniz. Bu esnada, kontrol edemediğiniz için akışa bıraktığınız konular ve bilinçaltınıza attıklarınız hakkında daha dikkatli düşünebilir, kendinize kör noktada kalan yerlerinizi ani farkındalıklar yardımıyla keşfederek daha iyi bir potansiyele ulaşmak isteyebilirsiniz. Sosyal çevrenizi genişletme arzunuz, maddi kazanımlarla ilgili mücadeleler ve hayat felsefenizdeki köklü dönüşüm dengesini ayarlayacağınız bir baskı hissedebilirsiniz.


YENGEÇ:

Tutulmanın önümüzdeki altı aya yayılan etkisiyle öncelikli olarak hayatınıza keyif katan şeyler, eğlenceli sosyalleşmeler, flörtler, çocuklarla ilgili alanlarda kadersel değişimler yaşayabilirsiniz. Yaratıcılığınızla ortaya koyduklarınız, kendinizi gösterdiğiniz projelerinizle ilgili duygusal cesaret toplayabilirsiniz. Ayrıca, artık bu alanlarda daha fazlasını istemeye başlayabilirsiniz. Bu esnada, ani gelişebilecek olaylarla sosyal çevreniz, networkünüz, ittifaklarınız ve iş kazanımlarınız üzerine daha dikkatli düşünebilir, bu alanları daha rafineleştirerek yüksek standartlara çekmek isteyebilirsiniz. Kariyer alanında genişleme arzunuz, kişisel hırslarınız ile kırgınlıklarınızdan çıkardığınız dersler & hayatınızdan çıkardıklarınızın getirdiği köklü dönüşüm arasında bırakan baskıyla hayatınıza önemli bir değişim getirebilirsiniz. Hiç beklemediğiniz bir yerden gelen yardım, kariyerinize veya gelecek planlarınıza destek olabilir.


ASLAN:

Tutulmanın önümüzdeki altı aya yayılan etkisiyle öncelikli olarak ev, yuva, yerleşim, ebeveynler, atalardan/geçmişten gelen kökleşmiş kalıplar, ailevi konular gibi alanlarda kadersel yüzleşmeler ve dönüşümler yaşayabilir, bu alanlarda artık daha fazlasını istemeye başlayabilirsiniz. Bu esnada, ani gelişmelerle gelecek/kariyer planlarınızla ilgili daha dikkatli düşünüp, tercihlerinizi daha üst standarda taşıma planları yapabilirsiniz. Hayat görüşünüzü genişletme arzunuz, beklemediğiniz yerden sizi yoran mücadeleler ve ilişkiler alanında hissettiğiniz derin duygusal dönüşüm arasında kaldığınız baskıyla hayatınızla ilgili önemli kararlar alabilirsiniz.


BAŞAK:

Tutulmanın önümüzdeki altı aya yayılan etkisiyle öncelikli olarak algı&iletişim diliniz, iletişim &bilgi edinme/duyurma yolları, yakın çevre(en yakın arkadaşlar/kardeşler/akrabalar), eğitimler, seyahatler alanlarında yüzleşmeler ve kadersel değişimler yaşayabilir, bu alanlarda artık daha fazlasını istemeye başlayabilirsiniz. Bu sırada yaşadığınız ani gelişmelerle, hayat görüşünüz ve inançlarınız üzerinde daha dikkatli düşünebilir ve belki daha rafine daha yüksek standartlara sahip olmak arzunuzla değişime cesaret edebilirsiniz. Borç ödeme, kredi, yatırım veya miras gibi dış kaynaklı finansal şanslara sahip olma arzunuz, sosyal çevre ile iş kazanımları içindeki mücadeleleriniz ve kendinizi güçlendirmek istediğiniz sorumluluklarınız arasında kaldığınız baskıyla, hayatınızda köklü bir değişim yapma kararı alabilirsiniz.


TERAZİ:

Tutulmanın önümüzdeki altı aya yayılan etkisiyle öncelikli olarak, gelir-gider dengesi, size güvence veren sahip olunan varlıklar, yatırım planları, kazanca dönüştürebileceğiniz yetenekleriniz ve özdeğeriniz ile ilgili yüzleşmeler ve kadersel gelişmeler yaşayabilir, bu alanlarda artık daha fazlasını istemeye başlayabilirsiniz. Bu esnada yaşadığınız maddi-manevi borçlarınız, eş/ortağın size katkıları, araştırarak öğrendiğiniz gizemler, korkularınız ve hayatınızdan çıkanlar alanlarındaki ani gelişmelerle, bunlar üzerinde daha dikkatli düşünebilir ve bu alanlarda daha iyi yöntemler bulmak isteyebilirsiniz. İlişkiler&ortaklıkta aradığınız refah, gelecek planlarınız/kariyer ile ilgili mücadeleniz ve hayatta size keyif veren uğraşlarınız(hobiler/çocuklar)da hissettiğiniz eksiklik duygusu arasında kaldığınız baskıyla kadersel bir seçimle harekete geçmek isteyebilirsiniz.


AKREP:

Tutulmanın önümüzdeki altı aya yayılan etkisiyle öncelikli olarak, kendiniz, kişisel gelişiminiz, dış görünüşünüz, imajınız, sağlığınız, canlılığınız ve kişisel girişimlerinizle ilgili konularda önemli kadersel farkındalıklar yaşayacak, bu alanlarda muhtemel yüzleşmelerle dönüşüm sağlayacaksınız. Ayrıca, bu alanlarda ve kendinizle ilgili artık daha fazlasını istemeye başlayabilirsiniz. Buna yardımcı olarak, ani gelişmeler vesilesiyle üzerinde daha dikkatli odaklanacağınız, ilişkileriniz, dışarıdan özünüze yansıyanlar, evlilik-ortaklık-kontratlar-iş teklifleri alanlarında ve rakiplerinize karşı daha yüksek standartlara sahip olmak için daha iyi çözümler bulmak isteyebilirsiniz. Ferahlamak istediğiniz sorumluluklarınız, iş yükü veya sağlığınız; hayat görüşünüzü etkileyen duygusal mücadeleler ve aileden/kökleşmiş kalıplardan dolayı hissettiğiniz zayıflıklardaki dönüşüm konuları arasında kaldığınız güçlü baskıdan çıkmak için kadersel bir seçim yapabilirsiniz.



YAY:

Tutulmanın önümüzdeki altı aya yayılan etkisiyle öncelikli olarak, üzeri kapalı gizemli konular veya bazı sırlar aydınlanabilir veya arka plandan yürüttüğünüz projelerinizle ilgili kadersel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ayrıca kontrol edemediğiniz alanlarda teslimiyet geliştirmek, akışa bırakmakla ilgili kadersel dersler alabilir; varsa gizli düşmanlar veya ayak kaydırma operasyonlarına karşı dikkatli olmayı öğreten derslerle veya ilgili ilahi adaletin tecellisiyle karşılaşabilirsiniz. Bununla ilgili olarak, ani gelişmelerle üzerine daha dikkatli odaklanacağınız sorumluluklarınız, çalışma ortamınız, sağlık ve günlük düzeninizle ilgili daha yüksek standartlara sahip olacak değişime cesaretli olacaksınız. Hayatınıza 1)keyif katan konularda, kendinizi gösterdiğiniz yaratıcı projelerde ve hobiler/çocuklar alanlarında arzuladığınız ferahlama ve refah ile 2)başkalarından aldığınız yardımlar/borçlar/korkular alanındaki mücadeleniz, ve 3)algı&iletişiminiz&yakın çevrenizdeki dönüşüm arasında kaldığınız baskıyla önemli bir kadersel seçimle harekete geçebilirsiniz.


OĞLAK:

Tutulmanın önümüzdeki altı aya yayılan etkisiyle öncelikli olarak, sosyal çevreniz, arkadaşlarınız, dahil olduğunuz grup&derneklerle ilgili yüzleşmeler ve kadersel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bazı iş kazanımlarınız, hayalleriniz ve size destek olan ittifaklarınızla ilgili önemli gündemler gelişebilir. Tüm bu alanlarda artık daha fazlasını istemeye başlayabilirsiniz. Bununla ilgili olarak, yaşayacağınız ani gelişmelerle hayatınızı keyiflendiren uğraşlar/flörtleşme/hobiler ile yaratıcılığınızla ürettiğiniz projeler, çocuklarınız gibi alanlarda daha dikkatli odaklanmak durumunda kalabilir, bu konularla ilgili standartlarınızı yükseltecek yeni yöntemler bulmak isteyebilirsiniz. Ev içinde veya ailedeki refah ve rahatlama arzunuz, ilişkilerde/rakiplerle mücadeleleriniz ve gelir &varlıklarınız alanlarında hissettiğiniz eksiklikler arasında kaldığınız baskı ile önemli kadersel seçimler yapabilirsiniz.


KOVA:

Tutulmanın önümüzdeki altı aya yayılan etkisiyle öncelikli olarak, gelecek veya iş kurma planlarınız, kariyeriniz, toplum önündeki statünüz(iş/evlilik/ebeveynlik), terfiler, otoriteleriniz alanlarında kadersel yüzleşmeler ve gelişmeler yaşayabilir, bu alanlarda artık daha fazlasını istemeye başlayabilirsiniz. Bu esnada ani gelişmeler vesilesiyle üzerine daha çok odaklanacağınız ev, yuva, ailevi konular, ebeveynleriniz, yerleşim, ev-iş dengesi veya kökleşmiş kalıplar alanlarında daha iyi standartlara sahip olmak için daha iyi çözümler arayacaksınız. İletişimde aradığınız rahatlık, sorumluluklar/sağlıkla ilgili mücadeleleriniz ve kendinizde hissettiğiniz zayıflıklarla ilgili köklü dönüşüm arasında hissettiğiniz baskı ile önemli kadersel adımlar atabilirsiniz.


BALIK:

Tutulmanın önümüzdeki altı aya yayılan etkisiyle öncelikli olarak, inançlarınız, hayat görüşünüz, ufkunuzu genişleten her tür seyahat, eğitim, adalet duygunuz veya yurtdışı alanlarında kadersel gelişmeler yaşayabilir, bu alanlarda artık daha fazlasını istemeye başlayabilirsiniz. Bu esnada gelişen ani durumlarla üzerine daha dikkatli odaklanacağınız algı ve iletişim biçiminiz, yakın çevreniz(yakın arkadaş/kardeş/akraba..), anlaşmalar gibi alanlarda daha rafine ve yüksek standartlara sahip olmak için daha önce düşünmediğiniz yöntemler arayışında olacaksınız. Gelirleriniz ve yeteneklerinizi genişletme arzunuz, keyif almak için,duygusal ilişkilerde ya da çocuklarla ilgili verdiğiniz mücadeleler ile kontrolünüzde olmayıp kabullenmek durumunda kaldığınız zayıflık hissinin getirdiği köklü dönüşümün arasında kaldığınız baskıdan çıkmak adına önemli kadersel seçimler yapabilirsiniz.




Kaynaklar:

Astrolojide Güneş ve Ay Tutulmaları - Öner Döşer

Dünya Astrolojisi Ders Notlarım - Öner Döşer

Astrolojide Sabit Yıldızlar - Öner Döşer

Ortanoktalar - Zerrin Zindancıoğlu


bottom of page