top of page
space-2334655.jpg
  • Yazarın fotoğrafıGizem Çolakoğlu Baday ASA Dip. ISAR Cap.

GÜNEŞ TUTULMASI

Bir Sen Var Senden İçeri
"Acının içinden geçmezsen dışına çıkamazsın." Ilgaz

Koç-Terazi öncü aksında kadersel yönelimi gösteren Kuzey Ay Düğümü tarafında, ateşli Koç burcunda, Güneş’in maksimum yücelim derecesinde, yaralı şifacı Chiron ile partil kavuşumlu bir tam tutulma.


Çok açık: Hızlı, büyük etkili ve harekete geçirici gelişmeler.

'Başkalarını memnun etmekten kendi özüne ihanet etme, acizliklerini kabul et, kendini eksik hissettiğin yerden kaçma, yalnızlığına sarıl ve benliğini yücelt' diyor çok kısaca.


Nasıl bir tutulma ki, zodyak çemberindeki 360 tane dereceden, Güneş’in en fazla yüceldiği o tek derecede Güneş tutuluyor. Hem de, yaralarından edindiği bilgeliği şifaya dönüştüren Chiron ile dakikasına kadar partil kavuşumda.


Chiron'un mitolojisi hakkında burayı okuyabilirsiniz.



GÜNEŞ'İN YÜCELDİĞİ, YARALI ŞİFACI CHIRON'UN KAVUŞTUĞU

TUTULMANIN AMACINI İÇİNİZDE HİSSEDEREK ANLAYIP YAŞAMAK İÇİN BURAYI OKUYUN


Sahi? Güneş neden Koç burcunda yücelir?


Çünkü Benlik, sahici olduğu, öz-gerçek olan halinde yücelir.

Başkalarını memnun etme maskesiyle yüzünü gerçekte olduğu katıksız halinden başka yerlere çevirmediğinde. Varlığını başkalarının onayı peşinde makyajlamadığında.


Kendi öz hali nasıl olacak?


Kendini olduğu haliyle kabul ederek. Sahici haline ihanet etmeyerek.


Halbuki, kendin olmak, kendine inanmak öyle tatlı küçük kişisel gelişim mottoları ile birdenbire olmaz. Maskeleri düşürmek acıtır canı. Maskeleri düşüreceksen, seni olduğun halinle onaylamayacak olanların, beğenmeyeceklerin de gitmesini göze alacaksın demektir. Yalnızlığı göze alacaksın demektir.


Kendine inanmak için önce acizliklerini sansürsüz kabul etmek lazım.

Herkesin biraz bu dünyada yalnız olduğunu kabul etmek lazım.


Acizliklerinden, yalnızlığından, yaralarından kaçarsan; tiyatro sahnesinde olmadığın karakteri sergilemeye devam edersen, sadece kendini kandırırsın.

Ne kadar etrafına yaldızlı elbiseler, iddialı ünvanlar, kalabalıklar da donatsan, bir yerinden sızar o sahte kendine güvenin ve tabii yalnızlığın.


Ama kendine gerçekten güvenmek; yaralarını, kırılganlığını, acizliğini, eksiklerini, hatalarını tam anlamıyla ve dürüstçe kabul ederek olur.

Nefsini bilenlerden olur, öldürenlerden olmazsın..

Nefs ademde zaten nasıl ölür ki?


Ama çocuk yaştan itibaren bu incinebilirliği göze alamadığımızdan, bunu bastıran maskeler takmaya başlarız. Korunmak için.

Baba eve sinirli geldiğinde, anne yorgun, yüzü düştüğünde, okulda akıllı/havalı görünmek için, çevreye/ortama uyum sağlamak, hayatta güçlü kalma içgüdüsüyle bazen hissettiklerimizi göstermez; zamanla da acıdan/kırılganlıktan kaçmak için ürettiğimiz maskelerin konfor alanında, kendimizi bile kandırdığımızı unutarak yaşarız.


Başkalarına fazla uyumlu olmaya çabalayarak yaşamak, bizi, sonsuza kadar, hem herkese, hem de her şeye uygun anı beklemeye; beklemek de, hareketsizce çürümeye mahkum eder.


Bazen gerçekten sonunu düşünen kahraman olamaz.


Bazen kendine olan inanç zayıflayınca, öğrenilmiş çaresizlikle; insan, yeni şeyler denemeye, risk almaya da korkar.


Tek başına bir şey yapılamayacağına, tek başına kendini kurtaramayacağına inananlar başkalarının boyunduruğuna girmek isteyenler çoğunluktur..

Gücü kendi içinde bulamayan, başkasındaki gücü ilahlaştırır. Kimi ülkeleri, kimi kurumları, kimi siyasetçileri, kimi uzaylıları..


Bir de kendileri de yetmez; kendine güvenerek bir girişim yapacak birine, “olmaz o iş, nasıl yapacaksın ki, yok olmaz..” diyenler olur.. onlar da kendileri ve ataları gibi kendilerine güvenmediklerinden.


Bazıları da, (yine kendine güvenmemekten) güçlü gördüğü başkasıyla yarışır, onu rakipleştirir, yenmeye odaklanır. Enerjisini yine kendini geliştirmeye yüceltmeye harcayamaz, dışarı kaçırır. Çünkü tek hayali o kişiyi devirirse onun yerine geçme ihtimalini yükseltmektir.


Halbuki kendi kendiyle yarışan insan bir mi? Maraton koşmuş, tur bindiriyordur.


Kendine gerçekten güvendiğinde iddiasız olursun. Alçak-gönüllü olursun.

Kendine güvenmek; acizliğini, nefsini bilmekle olur.

Acizliğini saklamadan kabullenmek gücünü azaltmaz da, tam tersi asıl öyle güçlü olabilirsin. Yoksa kör dallarını budayamaz, elmasını parlatamazsın. Kendini zayıf yanlarınla da kabullendiğinde, maskelerini indirmiş ve gerçek seni keşfetmiş olursun.


O zaman işte, hiçbir kimseye benzemeyen özünü farketmeye, onun ne kadar da sevilesi olduğunu görmeye başlarsın. Kimsede olmayan senin için tasarlanmış yeteneklerini keşfetmeye başlarsın.


Bunun için bazen acıtsa da seni sen yapan bu halinle özdeşleşmeyenleri geride bırakarak yalnızlaşman da gerekebilir.


Hele kimseye benzemeyen, yalnız sana tanımlı yeteneklerinde uzmanlaşmaya başladıkça; bir zamanlar kendini eksik, desteksiz ve yalnız hissetme tünelinin içinden geçtiğin için asıl bu bilgeliği aldığını anlarsın!


Hiç kimseninkine benzemeyen kendi yolunu tasarlamak için, kendi kaderini çizmek için cesur olursun. Olmazsa, yine başa dönerim diyebilecek cesareti bulursun.


Kendine güven olunca, cesaret de mezesi olur.


İşte şimdi 1 yıla yayılan etkisiyle, kendi içindeki acizlikten, yalnızlığından kaçmadan yüzleşip, kendini olduğu haliyle kabul edip, kimseye benzemeyen öz yeteneklerinde uzmanlaşıp, girişimlerine cesaret edenleri inanılmaz büyük bir parlama ve yücelme bekliyor!


Bunun sonucunda belki yaralardan topladığınız deneyimler, bilgeliğiniz haline gelir. Bilgeliğinizi de başkalarının yaralarını şifalandırarak kullanırsınız. Çünkü başkasının yaşadıklarını tam olarak anladığınız zaman onun yaralarına gerçek anlamda merhem olabilirsiniz.


KİŞİSEL OLARAK;


  • Benzersiz, en saf, en öz ifadeni bulmak.

  • Önemli bulduklarını savunmak. Onlar için mücadele etmek.

  • Yalnızlığı ve incinebilir olduğunu kabullenmek.

  • Kendini normalde en güçlü hissettiğin yerden canın acıması ama oradan güçlenmeyi öğrenmek.

  • Hareket özgürlüğünün, hayatın kontrolünün tamamen kendi elinde olmamasından, bir şeyleri özgürce değiştiremediğinden, yeniye adım atamamaktan, zor zamanlarda ne yapacağını her zaman bilemeyebilieceğinden, kendini/inandıklarını istediğin kadar güçlü savunamayacağından korkmak.

  • Değişmesi gereken şeyleri acele ile değiştirme, hakkını arama, yüzleşme isteği. Olmayınca öfkelenip, savunmacı olmak.

Alışılmışın dışında olan yolu seçmek, hiçbir rol modeli veya referans alacak bir örnek görmeden alanında bir şeyleri başlatan ilk olarak öncülük etmek, insanlara yeni ve eskisinden çok daha iyi bir başlangıç yapmaları için örnek olmak.


DÜNYEVİ OLARAK;


  • Girişimcilerden yeni keşiflerin duyurulması, alışılmışın dışında, yeni alanlarda büyük başarılar, yeni keşifler, hatta(♓︎ ve ♃♅♉︎) bilinmeyen madde ötesi alem ile ilgili

  • Chiron ile tıp, şifa alanlarında, sağlıkla ilgili önemli yenilikler/ kararlar;

  • Savunma sanayi, savaşlar, aktivizm, nefret ve kin söylemleri, kışkırtmalar

  • Lider konumundaki kişilerin yüksek rütbelerinin düşmesi/yara alması (özellikle karmik/toplumsal suç işleyenlerin)

  • Öte yandan, emek vermiş, gelişmiş uzmanlığa sahip olanların da büyük statü kazanması, yücelmesi.


Tutulma yöneticisi Mars ise, Satürn’e Balık burcunda kavuşmak üzere, ilahi adalete ramak kalmış. Hermetik Astrolojiye göre, şimdiki zamanda işlenebilecek karmalar, geçmişte işlenen karmalarla buluşup, bizleri ilahi adaletle sınayabilir. Bu dönemde oldukça adil olmanız ve kurallara uymanız gerektiğini hatırlatmak isterim; kaldı ki aynı Mars retro’daki Merkür’ün de dispozitörü olarak, geçmişte tek tek hangi sözlerle, ne karma işlendiyse, bunu ilahi de bilfiil de adalete kavuşturur.


Klasik Astroloji'ye göre bu iki kötücül gezegenin kavuşumları, hele bir tutulma yöneticisi olarak menfi kabul edilir.


Evrimsel Astroloji ise her konumun tekamüli amacına odaklanır. Buna göre Güneş'in yücelme derecesinde Chiron kavuşumlu tutulmasının yöneticisinin bu konumu da, o yücelmeye ulaşmak için dikkat etmesi gerekenleri anlatır.


Kavuşumun gerçekleştiği Balık burcu doğasına göre, tüm tutulma etkilerine katkı olarak; gözle görünenin çok ötesi, öte alemler, şifalanma, terapiler, sağlam inançlar, hayaller öne çıkabileceği gibi; olumsuz kullanımıyla, kendini, enerjisini boş ve yalan bir hayal için sarfettiği gerçeğiyle yüzleşme de görülebilir.


Buna göre tutulmaya katılacak etkiler;


Kişisel olarak,

(+)

  • Motivasyonun tek başına bizi hedefe götüremeyeceğini; sıkı çalışma, disiplin, istikrar ve gerçekçiliğin de ihtiyaç olduğunu anlamak.

  • Kendini eksik hissettiğin yerlerdeki kaslarını güçlendirerek sağlamlaşmak.

  • Doğru yönlendirilmiş enerji, doğru seçilmiş mücadeleler.

  • Bir hayali inşa etmek için gücü idareli kullanmak

  • Bir hedef için işin kuralına /yasalara uygun şekilde hareket etmek.

  • Gücü & öfkeyi kontrol altına almak, gücü disiplinle daha geniş perspektife yarayacak şekilde verimli kullanmak.

  • Amaç önündeki eski koşullandırmaları yıkmak


(-)

  • Endişeler, paranoyalar, bastırılmışlık, alıkonulma,

  • Öfke kontrolü yapabilmek önem kazanır, Kalıplaşmış bir öfke, suç, nefret; bir yaptırımla karşılaşabilir.

  • Hareketin, motivasyonun engellerle kısıtlanması/çevreden öfkeli, nefret dolu, yargılayıcı tepkiler.

  • Uzun zamanlı kurulmuş bir strateji eğer gerçekçilikten/kurallara uymaktan uzaksa bir anda tepetaklak olabilir.


Buna göre Dünyada;


  • Bilinenin ötesinde(Balık) ya da uzayla ilgili bilimsel veri toplanabilir.

  • (ör: CERN'ün, LHC partikül hızlandırıcısının, proton çarpışması için 27 Mart'ta ışınların test çarpışmasına girdiğini; henüz istikrarlı hale gelip veri toplayabilecek hale gelmediğini; testlerinin devamını da 8 Nisan'da gerçekleştireceğini sayfasında çok da büyük şaşa yapmadan ayrıntı geçmişler. Dolayısıyla, buna bir de Boğa(madde) burcundaki Jüpiter-Uranüs kavuşumu etkilerini ve Chiron bilgeliğini de eklersek, bu dönemde karşı-madde gibi evrenle ilgili çığır açan çok önemli keşifler yapılabilir.

  • Geniş kitleler ve dünyayı etkileyen büyük gerilim, politik güç çekişmeleri, insanlık suçları, sokak, kışkırtma, askeri/kolluk kuvvetleriyle ilgili gündemler, ajandayı gizleyerek fitne ve kışkırtma yapma(♓︎♆)

  • Eskiye ait sistemler/düzenler, devlete ait kurumlar/kanunlara karşı mücadele/savaş, kışkırtma.

  • İnançla ilgili yerler/kurumlar, şifa merkezleri, yardım kuruluşları veya inziva alanlarında eski yapıların zarar görmesi, inanç kurumlarında geleneksel kabul görülen şeylerin tartışılması ve otoriteleriyle ilgili skandal, saldırı, yargılama kararları..(özellikle TC haritasının ws 9.evinde)

  • Denizler, sular, adalar, kıta sahanlığı, ulaşım araçları vb ilgili kazalar/gerilimler, denizden gelen depremler, tsunamiler, yağmur/sel felaketleri.

  • Ateş elementi ile tutuşma, yangın ve patlamalar; (♂♄♓︎)Mekanlarda suyun ateşe teması (elektrik) veya rutubetten yıpranmış eski binalarla ilgili sorunlar/kazalar/yıkılmalar.

  • Denizler ve deniz canlıları, balıkçılıkla ilgili kıtlık tehlikesi-telef, petrolle ilgili gündemler/gerilimler


Sağlık: kendini tüketene kadar çalışma, baş-yüz bölgesi, beyin, dişler, gözler, burun, kulaklar gibi bölgelerde ağrı, yaralar, kesikler, yanıklar, ödem, kanama; adrenal sistem ve kas-iskelet hastalıkları, yüz felci; migren, kanın durumu-akışı-pıhtılaşma, demir eksikliği, vücütta enflamasyon, iltihap, erkeklik hormonları-cinsel organları,

Kemiklerde kırılma/incinme, kan pıhtılaşması, romatizma (özellikle ayak bölgesinde)



Sabit Yıldızlar


Tutulmanın kavuşum yaptığı Baten Kaitos sabit yıldızı; zorlanmış göç-değişim-darbe, gemilerin tahrip olması, gemi enkazları ve sudan gelebilecek tehlikeleri gösterir. Ayrıca gizli infazları veya naaşı bulunmayan ölümleri (Hz.Yunus öyküsü gibi kurbanın bedeni saklı olan ya da Dumlupınar denizaltı faciası gibi su tarafından yutulup bulunamayan durumlar) temsil edebilir.


Tutulma yöneticisi Mars ile Satürn'ün kavuşum yapacağı derece de Achernar sabit yıldızıyla kavuşuyor. Bunun da deniz kazaları ve boğulmayla ilişkisi bulunuyor. Ama aynı zamanda, spiritüel deneyimler, ruhban sınıfı, filozof ve avukatları; uzun yolculukları(deniz/uzayda), bilinçaltının en derinlerinden gelen bilgileri, yeniden doğuşu temsil eder. Tanrının varolduğunu ve kişinin kurtarılacağını gösterir. Bu sebeple bazen kişi karanlıkları, umutsuzluk ve korkuyu deneyimler ki ışığı yeniden bulsun.


Tutulma Koç burcunun 2. dekanında gerçekleşiyor. William Lilly ve Raphael'e göre bu; kral, prens veya yüksek rütbeli birinin tutuklanmasına veya ölüm tehlikesine; meyve veren ağaçların ve toprakta büyüyen şeylerin çürüyüp bozulması olarak derlemiş.


Sadullah el-Ankaravi, Koç burcundaki Güneş tutulmalarını; altın ve gümüşün değer kaybetmesi, malların helak olması olarak bahsetmiş.


Güneş tutulması Saros 8 Kuzey Serisinde gerçekleşecek.

Bernadette Brady'nin Eagle and the Lark'da derlediğine göre bu seride gerçekleşen tutulmaları yaratıcılık, icat kabiliyeti ile ilişkilendirmiş ve bu tutulmada kişiye dahiyane fikirler, sezgiler, içgörüler, vizyon edinme ve canlı rüyalar geleceğinden bahsetmiş. Bu yeni keşfedilecek ilhamın kişiyi sosyal hayatından ve ilişkilerinden uzaklaştıracağından, birkaç haftalığına da olsa özgür kalmaya ihtiyaç duyacağından söz ediyor.


Bu tutulma Dişi Altın Avatar Ejderha serisinden olup, tüm olasılıkların olasılıkları alanı olan gerçek spiritüel gerçekliğin sürdüğü 6. boyut realitesinde oluşmuş, çok ender ejderha serilerinden birine mensuptur ve bu şuuru, 4 boyut realitesine çok pratik yollarla transfer edebilir. Bu tutulma ile olağandışı ruhlar ve olaylar enkarne olur. Aynı zamanda yönetme arzusu ve son derece güçlü bir iradeyi temsil eder.



GÜNEŞ MERKEZLİ (HELIOCENTRIC) İNCELEME


Tutulmayı Güneş merkezli(Heliocentrik) olarak incelediğimde, Merkür'ün retro için Güneş'e göre, yörüngesinde Dünya'ya yakın geçtiğini ve Balık burcundaki Venüs ve Satürn ile 150'lik açı yaptığını görüyorum. Bu durum alınan bazı kararların ilahi kanunlarla uyumsuz olacağı; insanların tatminsizlik yaşayacağı, huzur, sevgi ve barışın yücelip geniş kitlelere yayılması için değişim yapılması gerektiğini gösteriyor.


Galaktik merkezle kavuşan, Neptünle dik açıdaki Ceres; kolektiften yayılan bereket ve şefkat enerjileri ve ekilenlerin biçileceği mesajını içeriyor. Ayrıca, tarım ve topraktan elde edilen ürünlerle ilgili yanlış ilaç kullanımı, zehirlenme, çürüme, sel/sulama ile ilgili hatalar, tarım ürünlerinin kaybına dikkat çekiyor olabilir.


Ayrıca Mars Kova burcunda konumlanmış ve Boğa burcundaki Güneş merkezli bakış açısına göre ilerlemiş Jüpiter Uranüs kavuşumuna dik açıya ilerliyor. Daha fazla bolluk, bereket için alışılmışın dışında çözümlerle risk alma gerekliliği işaret ediliyor olabilir.





Tutulmaya kavuşum yapan astreroidler de tesadüf değil tevafuk.

Rusya'da yaşananların olası bir savaş başlangıcı olacağı konuşuluyor.

Portekiz & Atina(Attica) bölgesini ilgilendiren gelişmeler olabilir.



Tutulma derecesinin tetikleyeceği ülke/kuruluş haritalarını incelediğimde:

ABD, Birleşmiş Milletler, Kazakistan, Almanya, Yunanistan, Afganistan, Mısır, Japonya, İran, Kosova, Rusya, Suudi Arabistan, Ermenistan haritalarının bu tutulmadan etkilenme potansiyeli var.


Geotedik haritada tutulmanın izdüştüğü ve bu bölgelere yakın yerlerde etkisi daha yoğun yaşanabilir; Adriyatik-İon Denizi, Akdeniz, Asteroid Attica tutulma kavuşumu bana Yunanistan'ı da işaret ediyor, Macaristan, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk, Slovakya, Polonya, İsveç, Libya, Nijerya, Chad, Orta Afrika Cum., Dem. Kongo Cum., Angola, Namibiya, Güney Afrika


Jüpiter Uranüs kavuşumunun izdüştüğü İran, Rusya boylamında ani gelişmeler olabilir.


Mars-Satürn kavuşumunun izdüştüğü Dakar, İzlanda hattında da sert gelişmeler olabilir.



Tutulmanın izlenebileceği Kuzey Amerika, Kanada, Pasifik, Atlantik, Meksika, ADB(*Teksas-Maine) bölgelerinde daha güçlü hissedilebilir.


Tutulma anı haritasını İran'ın geçtiği boylama göre çıkartınca, tutulma yöneticisi Mars ile Satürn kavuşumunun haritanın IC noktasına yakın düştüğü bu bölge hakkında ortaya çıkan haberlerdeki yükselen gerginliği gösteriyor.


Tutulma anı haritasını Tayvan'ın geçtiği boylama göre çıkartınca, Uranüs-Jüpiter kavuşumunun haritanın IC noktasına yakın düştüğü bu bölgede çıkan büyük şiddetli depremi gösteriyor.


Tutulma anı haritasını Dhaka, Bangladeş, Tibet'in geçtiği boylama göre çıkartınca, tutulma derecesi haritanın IC noktasına kavuştuğundan bunlara yakın düşen Hindistan, Myanmar, Nepal ve Çin'i de dahil eden bu bölgeden tutulma etkileriyle ilgili önemli gelişmeler duyabiliriz.



TÜRKİYE


Tutulmayı başkent Ankara koordinatlarına göre çıkardığımızda, tutulmanın haritanın 5.evine(wholesign 6) düştüğünü görüyoruz. Buna göre, hızlı şekilde yukarıda genel bölümde bahsettiğim niteliklerde değişim yaşayacak ve yeniliklerin gelişeceği alanlar; işçiler ve çalışan kesim, memurlar, sendikalar, hizmet kuruluşları, sosyal hizmetler, ordu, silahlı kuvvetler, donanma, toplum sağlığı, salgınlar, sağlık hizmetleri; borsa, spekülasyon, kamuya açık alanlar, eğlence&gösteri mekanları, spor faaliyetleri, eğitim sistemi, gençlerle ilgili konular, doğum oranları, diplomat&elçiler, hükümet temsilcileri, resmi tören ve faaliyetler olacak.


Tutulma yöneticisi Mars ile Satürn ise 4. evde(wholesign 5). Dünyevi alanda bahsettiğim sert ve gerilimlli etkileri ülkenin hissedeceği


Tutulma yükseleni Akrep burcu olduğundan, bu dönemde ülkede gündem olan konular değişim, sırların-yozlaşmaların ortaya çıkması, kriminal-askeri-polisiye konular, araştırmalar, kaynaklar, metaller, finans&bankacılıkla ilgili konular, engeller, kriz, yıkımlar, ölümler olabilir.



TC. haritasına göre tutulmayı incelediğimde; tutulma, TC haritasının hükümet, en üst düzey yönetici, ülke imajı, diğer ülkeler arasındaki saygınlığı, ulusal ticaretistihdam oranları, ülkenin güvenliği, ülkeyi etkileyen yasaklar, emeklileri ilgilendiren üst düzey kararlar, iflasla ilgili 10. evine düşüyor.


Tutulma yöneticisi Mars'ın Balık burcunda Satürn ile kavuşumu ise TC haritasının (ws8&)9.ev yöneticisi Uranüs üzerinde. Buna göre, (9) gemicilik, havacılık, uluslararası haberleşme, dış işleri bakanlığı, dini kurumlar/yapılar, din adamları, göçmenler, sığınmacılar, mahkemeler-hakimler-davalar, yüksek öğretim, akademisyenler, bilimsel-felsefi yayınlar/kurumlar, medya kuruluşları ve (8) toplumdaki can kaybı, cenazeler, halkın yatırım geliri ve kazanç gücü, menkul kıymetler, örtülü kaynaklar, gizli örgütler ve istihbarat birimleri ile ilgili ani gerginlik oluşturan ve kaynakları doğru kullanmayı gösteren durumlar yaşanabilir. Yine bu kavuşumun TC haritasının MC noktasında olması ise hükümet, en üst düzey yönetici, ülke imajı, diğer ülkeler arasındaki saygınlığı, ulusal ticaret, istihdam oranları, ülkenin güvenliği, ülkeyi etkileyen yasaklar, emeklileri ilgilendiren üst düzey kararlar, iflasla ilgili konularda sert bir döngüyü ifade eder. Ayrıca bu kavuşum, hükümet veya devlet yönetimindekiler, askeri rütbeli kişiler, dinle ilgili kişilerin beklenmedik ve ani çöküşü, itibar/destek kayıpları, görevden alınmaları, suçlamalar, hapsedilmeleri, darbe/despot yönetimleri işaret edebilir. Ülke yönetiminde kargaşa, kanunsuzluklar, halkta galeyanlar, isyanlar, grevler; ülkeyi ani savaş ortamına götüren hükümet kararları olabilir. Ayrıca askeri bölgelerde ani patlama, terör eylemleri ve saldırılar ve deprem riski ne yazık ki mevcut.


Tutulma hem 1. evde Yengeç burcundaki halkın milliyetçi olmazsa olmaz duygularını gösteren Plüton'a hem de anayasayı temsil eden Merkür-Satürn kavuşumuna sert açı yaparak bu konuları da gündeme taşıyabilir. Anayasa'dan Türk kelimesini çıkarma spekülasyonları yeniden konuşulursa ve eğer böyle kararlar alınırsa da halkın yukarıda bahsedilen kargaşa ve isyanları anlatabilir.


Ayrıca TC haritasının MC noktasına yakın Uranüs, Andre Barbaut'nun incelemelerine göre sağ kesimi temsil ediyor, MC noktasında da sağ kesim yöneticileri. Buna göre tutulma yöneticisi Mars'ın Satürn ile kavuşumunun bu Uranüs üzerine denk gelmesi, son seçimlerde sol partinin geçmişe göre yaşadığı başarıyı da gösteriyor olabilir.


Bütün bunlar gibi olasılıklar olmasın diye alışılmışın dışında sert önlemler alınabilir.


Tutulma TC haritasının da Chiron'u ile kavuşuyor, dolayısıyla ülkenin geçmişte yaşadığı acılardan edindiği bilgelikle bir yücelme yaşamasını diliyorum.


Ayrıca, tutulma ile kavuşan retro Merkür, TC haritasındaki Merkür-Satürn kavuşumuna dik açı yapıyor. Bu geçmiş anayasalarla ilgili konuları yeniden gündeme getirebilirken, seçim gibi, kanun/sistem gibi konuları yeniden gözden geçirme gündemlerini gösteriyor.


Klasik Astroloji'nin iki büyük kötücülünün Balık burcundaki kavuşumu hem TC haritasının Uranüs'ünü hem de MC noktasını tetiklerken, Plüton'u ile uyumlu açı yapıyor.


Tutulma haritasının Neptün'ü TC haritasının MC noktasından Ay'ı tetiklerken, tutulma haritasının MC noktası da TC haritasının Neptün'ü ile kavuşuyor. Şaibeli durumlar, olası komplolar, yönsüzlük, belirsizlik, sahtekarlıklar belirgin şekilde görünür olarak halkın huzurunu kaçırıyor.


TETİKLENME TARİHLERİ

Venüs'ün tutulma derecesini tetikleyeceği 21 Nisan (♃ ☌ ♅ dispozitörü olarak);

3 Temmuz (♂☌ ♅ dispozitörü olarak);

Merkür'ün tutulma derecesini tetikleyeceği 5 Mayıs;

Mars'ın tutulma derecesini tetikleyeceği 26 Mayıs;

10 Ekim

4 Şubat '25 ℞ & 16 Mart '25 D

Güneş'in tutulma derecesini tetikleyeceği 11 Temmuz;

12 Ekim civarı günler

tutulma etkileri yeniden gündeme gelebilir.



BURÇLAR


Bu etkileri hangi yaşam alanlarında yaşayabileceğinizi görmek için, eğer haritanıza hakim değilseniz,⁣ Koç burcundaki tutulma için önerdiğim okuma sırası:⁣

1️⃣ Yükselen burcunuz⁣

2️⃣ Yükselen burcunuzdan sonraki burç⁣

3️⃣ Güneş burcunuz (burcum diye bildiğiniz burç)⁣


KOÇ: Tutulmanın önümüzdeki bir yıla yayılan etkisiyle, sizi siz yapan özel yönlerinizi keşfederken, kendinizle ilgili eksik hissettiğiniz yanlarınızı kabullenip geliştirmeye karar veriyorsunuz. Eğer uzun süredir üzerinde çalışıp çok emek verdiğiniz sıradışı bir projeniz varsa, bunu duyurabilirsiniz veya böyle sıradışı bir proje üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz. Bunun için hayat amacınızı ve kendinizi yaratıcı bir şekilde ifade edebileceğiniz yeteneklerinizi parlatmaya odaklanacaksınız. Hayatınızda kontrolü elinizde olmayan veya kontrolü kaybettiğiniz mücadelelerinize daha gerçekçi bir bakış açısı gelecek. Sağlığınız veya şifalanma ile ilgili bir sorunun anahtarıyla karşılaşabilir, sağlığınız için bazı alışkanlıkları geride bırakabilirsiniz. Kendinizi olduğunuz halinizle sevdiğiniz yeni bir imaj edinebilirsiniz.


BOĞA: Tutulmanın önümüzdeki bir yıla yayılan etkisiyle, elinizde olmayan ve kontrol edemediğiniz konularla ilgili mücadelelerinizden edindiğiniz yaralarla edindiğiniz bilgelikle akışa bırakmayı, ilahi nizama güvenmeyi öğreneceğiniz kadersel olaylar yaşayabilirsiniz. Varsa arka planda üzerinde uzun süredir tecrübe kazandığınız, emek verdiğiniz bir projeyi başlatabilirsiniz. Hayalleriniz ve sosyal çevrenizle ilgili enerjinizi doğru kanalize etmelisiniz. Kendinize ve sağlığınıza gereğinden çok yüklendiğiniz alanları keşfedebilir, dinlenme ve meditasyon araları verme cesareti toplayabilirsiniz. Bilinçaltı ile ilgili terapiler veya eğitimler alabilir, çok önemli gizli bilgiler/sırlar keşfedebilirsiniz. Kendinizi ileride yapmayı planladığınız projeleriniz için hazırlayabilirsiniz. Her tür şifalanma ve inziva ihtiyacınıza kulak vermeniz gerekir. Hiç beklemediğiniz yerden sizi yükselten yardımlar alabilirsiniz.


İKİZLER: Tutulmanın önümüzdeki bir yıla yayılan etkisiyle, hayaliniz olan gelecek planlarınızla ilgili cesurca bir başlangıç yapmak isteyebilirsiniz. Varsa arkadaş çevrenizdeki, dahil olduğunuz ekip ve sosyal çevredeki sizi inciten deneyimler, bunlarla ilgili karar alabilir veya siz onlara kırgınlıklarınızdan edindiğiniz nilgelikle yardımcı olabilirsiniz. Yeni işbirlikleri, network genişlemesi ve ittifaklarla hayallerinize yaklaşmak için harekete geçebilirsiniz. Sosyal çevrenizde geçmişten gelen haberler sizi çok yükseklere taşıyan yeni ortamlara getirebilir. İş kazanımlarınızı arttıracak son derece yaratıcı yöntemler bulabilirsiniz.


YENGEÇ: Tutulmanın önümüzdeki bir yıla yayılan etkisiyle, gelecekte olmak istediğiniz konum ile ilgili gelişim potansiyeliniz için yeni rotalara adım atmak için istekli ve cesur olabilirsiniz; uzun süredir uzmanlaştığınız sizi siz yapan yeteneklerinizi veya tutkuyla üzerinde çalıştığınız bir projenizi tamamlayıp geniş kitlelere duyurabilirsiniz. Kariyerinizde ve kendi işinizde topladığınız deneyimlerle yaratıcı bir girişime atılabilir; kadersel yeni başlangıçlar yaşayabilirsiniz. Toplum önündeki statünüzde (kariyer ünvanı, evlilik, ebeveynlikle ilgili kadersel gündemleriniz olabilir. Varsa kariyer, statü ile ilgili veya otorite figürleriyle ilgili geçmişten getirdiğiniz kırgınlıklar hakkında önemli kararlar/ haberler alabilirsiniz.


ASLAN: Tutulmanın önümüzdeki bir yıla yayılan etkisiyle, yaşamınızdaki derslerden çıkardığınız anlam, inançlarınız, idealleriniz ve hayat felsefenizi güncelleyecek kadersel başlangıçlar yaşayabilirsiniz. Hayatı daha özgün yaratıcı ve cesur yaşamakla ilgili keşifler yapabilir, artık yaralarınızdan edindiğiniz bilgelikle çok daha geniş bir potansiyel için kendinizi cesur hissedebilirsiniz. Yurtdışı, yabancılar, hukuk, eğitim, seyahatlerle ilgili varsa haberler gelebilir, kararlar alabilirsiniz. Maddi-manevi borçlarda hakkaniyetli olun.


BAŞAK: Tutulmanın önümüzdeki bir yıla yayılan etkisiyle, ortaklaşa kazanç sağladığınız, borçlandığınız, kredi ödediğiniz, başkalarıyla ortak varlıklara veya mirasa sahip olduğunuz alanlarda yaşadığınız eksiklik hissiyle kendinizi ne kadar geliştirdiğinizi gösteren ve sizi yükselten kadersel gelişmeler yaşayacaksınız. Yüzleşmekten kaçındığınız bazı sırlar, endişeler ve korkularınızla ilgili kadersel yüzleşmeler yaşayabilir, tekamül yolculuğunuzu desteklemeyen her tür kişi ve tutumu hayatınızdan çıkarma cesareti toplayarak yepyeni bir sizi baştan yaratabilirsiniz. Gizemli konularda araştırmalar yapabilir, bilinmeyen özgün yeteneklerinizi keşfedebilirsiniz. İlişkilerde enerjinizi doğru kişilere yöneltmeli, enerji kaçığından uzaklaşmalısınız; ayrıca ilişkilerinizde hakkaniyetli olmalısınız.


TERAZİ: Tutulmanın önümüzdeki bir yıla yayılan kadersel etkisiyle, ilişkiler, evlilik /eşin durumu ile ilgili cesaretle yeni başlangıçlar yapacaksınız. Bu konulardaki bazı geçmiş kırgınlıklardan edindiğiniz tecrübeler sizi ilişki yönetmekte daha güçlü hissettirecek. Tekamülünüze hizmet etmeyen ilişkilerinizi veya başkalarına odaklı yaşamayı bırakabilirsiniz. Geçmişten beklediğiniz iş anlaşmaları, kontratlar gündeminize gelebilir; danışmanlar, davalar, rakiplerle sınanarak tecrübelerinizi kullanmanız gerekebilir. Günlük düzen, iş ve sağlık konularında kendinizi tüketmeyin.


AKREP: Tutulmanın önümüzdeki bir yıla yayılan kadersel etkisiyle, kırgınlıklar içeren biriktirdiğiniz deneyimlerdeki öğrendiklerinizle, cesaretle, gelecekle ilgili hayatınızın kontrolünü elinize alarak; sorumluluklarınız, çalışma hayatınız veya sağlıkla ilgili konumunuzu yükseltecek yeni bir başlangıç yapıyorsunuz. Benzersiz özelliklerinizi geliştirip uzmanlaşarak hiç beklemediğiniz bir başarı yakalayabilir, çok emek harcayarak uzmanlaştığınız yeteneğinizi duyurabilirsiniz. Günlük düzen, iş ortamı, rutinleriniz, çalışanlarınız, bakım sağladığınız hayvanlarla ilgili yeni başlangıçlar olabilir. Hayat amacınızı gerçekleştirmek, çocuklar veya aşk ilişkileri de bir yandan çok efor gerektirebilir. Yine de kendinizi disiplinli çalışarak yaratıcı şekilde ifade ederseniz, hobi gibi size keyif veren alanlarda uzmanlaşabilirsiniz.


YAY:  Tutulmanın önümüzdeki bir yıla yayılan etkisiyle, uzun süredir üzerinde çalışarak uzmanlaştığınız bir projeniz veya yaratıcı eserinizi gözler önüne serebilirsiniz. Kendinizi eksiklerinizle olduğunuz gibi kabul etmekle, hayat amacınızı gerçekleştirmeye çok daha yakınlaşacaksınız. Aşk hayatınız veya çocuklarla ilgili incinerek biriktirdiğiniz tecrübelerle şimdi cesaretle yepyeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Çocuk sahibi olabilir, olmaya karar verebilirsiniz. Hayattan aldığınız saf keyfi veya hayat amacınızı engelleyen şeyleri hayatınızdan çıkarmaya karar verebilirsiniz. Kendinizi yaratıcı olarak ifade edebileceğiniz yeni hobilerle ilgilenebilir, varsa çok emek harcayarak uzmanlaştığınız hobilerinizle ilgili büyük çıkışlar yapabilirsiniz. Aile ve evle ilgili konulara disiplinle ve gerçekçi yaklaşmalısınız.


OĞLAK: Tutulmanın önümüzdeki bir yıla yayılan kadersel etkisiyle, aileniz, ebeveynleriniz, yetiştirilme tarzınız, eviniz veya yerleşimle ilgili sizi inciten bir mücadelenin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Bu alanlarda cesaret ve heyecanla yeni başlangıçlar yapabilir, yeni bir ev arsa alabilir, taşınabilir, yeni bir aile kurabilirsiniz. Varsa ata mesleği, aileden gelen bilgeliklerle ilgili ya da kısaca emlakla ilgili uzmanlaşarak bu alanlarda büyük bir yükselme alabilirsiniz. İletişim biçiminizle ilgili yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz, ağzınızdan çıkanlara dikkat edin, yakın çevre ile ilgili sorumluluklarınıza da.


KOVA: Tutulmanın önümüzdeki bir yıla yayılan kadersel etkisiyle, algılama biçiminiz ve iletişim biçiminiz ilgili kadersel dersler alabilirsiniz. Varsa yakın çevreniz, yakın arkadaşlar, akrabalar, kardeşler, komşularla ilgili sizi inciten konularda kazandığınız deneyimler, hem onları hem kendinizi olduğu gibi kabul etmenizi öğretebilir. Her tür geniş alana yayılan duyurular ve sosyal medya konusunda yeni başlangıçlar yaşayabilir, uzmanlaşma eğitimleri alabilir, seyahatlere çıkabilirsiniz. Bu alanlarda potansiyelinizi öğrenmek ve genişleme ve ferahlama yaşamak amacıyla cesur riskler almaya da istekli olacaksınız. Finansal konularda ve verdiğiniz değerlerde enerjinizi yöneltecek alanları doğru seçin ve hakkaniyetli olun.


BALIK:  Tutulmanın önümüzdeki bir yıla yayılan kadersel etkisiyle, maddi kazancınızı çok yükseltmek için cesaretle yeni başlangıçlar yapmaya istekli olacaksınız. Varsa finansal durumunuz veya sahip olduğunuz varlıklarla ya da özdeğerinizle ilgili sizi yetersiz hissettiren şeyler, onları kabul edip, daha iyi bir konumda olup kontrolü elinize almak için kendinizi geliştirmeye karar verebilirsiniz. Hiç kimsede olmayan özgün yeteneklerinizi keşfedip, o konularda uzmanlaşıp yeni kazanç yolları edinebilirsiniz. Özdeğerinizi arttırmayı öğreten ve değer mekanizmanızı güncelleyen kadersel olaylar da yaşayabilirsiniz. Her koşulda emeğinizi-enerjinizi doğru yollara yöneltmeli; mücadelelerinizi doğru seçmelisiniz. Etik ve hakkaniyete son derece önem vermelisiniz, yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz.




Kaynaklar:

Eagle and the Lark - Bernadette Brady

Astrolojide Güneş ve Ay Tutulmaları - Öner Döşer

Dünya Astrolojisi - Öner Döşer

Pillars of Destiny - Aleksandar Imsiragic

bottom of page