top of page
space-2334655.jpg
  • Yazarın fotoğrafıGizem Çolakoğlu Baday ASA Dip. ISAR Cap.

AY TUTULMASI

6 Aya Yayılan Kadersel Etkiler


Tutulmalar ilahi dokunuşun, rotamızı külli iradeye hizaladığı kadersel dönüm noktalarıdır. Tutulmaların kadersel geçidine girdik.


Ay tutulması etkisiyle, haritamızın etkiyi alan tarafında 6 ay içinde önemli kadersel sonuçlanmalar yaşayacağız. Belki uzun süredir devam eden bir konu olgunlaşmış olup artık netlik kazanacak. Güney Ay Düğüm tarafında gerçekleştiğinden, geçmişle ilgili konuları veya arkada bırakılması gerekenleri vurgulayan bir tutulma.



KİŞİSEL HAYATLARIMIZDA


kendini başkalarının aynasından öğrenmek, terazinin iki kefesini de madalyonun iki yüzünü de görmek, farklı olana ihtiyaç, zıtlıklardan öğrenmek, tartışıp uzlaşmak, adil ve doğru alma-verme dengesini kurmak, barış, tarafsızlık, diplomasi, eşitlik, adalet, ilişkiler, evlilik, ortaklıkla ilgili konular odağa taşınabilir.


Tutuma yöneticisi Venüs ise yüceldiği ve gözünün kör olduğu aşkın ilahi halini yaşadığı Balık makamında, dispozitörü Jüpiter ile karşılıklı makam ağırlamasında irtibat kurmuş. Yani olayların temelinde bir şeyler kolaylıkla çözüm bulmuş veya dönüşmeye başlamış(△♇) zaten.


Venüs aynı zamanda Satürn’le kavuşumdan ayrılmış; idealize etmeyi bırakmak ve gerçekçi olmayı öğrenmek zorunda kalmış. Artık içinde bulunduğundan daha iyi bir potansiyel olduğunu bilerek ilerliyor. Ya da nasıl doğru&etik ilerlemesi gerektiğini anlamış.


Tutulma hizalanmasından sonra boşluğa giren Ay ve Balık’taki tutulma yöneticisi Venüs’ün mesajı açık;

Yeteri çaba verildiyse ve etik ilerlendiyse, şimdi artık geriye, kendini akışa ve ilahi düzene teslimiyetle bırakmak kalıyor. Belki o zaman hiç beklemediğimiz kadar bereketli olasılıklara da açmış oluruz enerjimizi.(♀✴︎♅♃♉︎)



TÜRKİYE


Başkent Ankara'ya göre çıkarılan tutulma anı haritasında, tutulma 5. evde olduğundan; genç nüfus ve reşit olmayanlar, eğitim sistemi, borsa ve spekülasyonlar, eğlence merkezleri, kamuya açık alanlar, spor, sosyete, cinsellikle ilgili konularda çıkan gündemler ile bir takım şeyler daha görünür olabilir.


TC haritasının 4. evindeki Mars ile kavuşum yapan tutulma, ülke içinde bazı gerginlikler çıkacağını işaret etmekte. Bunlar, yukarıdaki konularla birlikte, ülke prestiji, üst yönetim, hükümet ve meclis içinden, meclisten çıkan yasalardan, ülke müttefiklerinden, dahil olunan kuruluş ve birliklerden kaynaklı olabilir. Bu gerginlik ülkenin iç güvenlik ve iç koşullarını yakından ilgilendiriyor olabilir. Ayrıca ülke sınırları, arsaları, tarım arazileri, gayrimenkul fiyatları, madenler, deprem, sel baskınları, toprak kayması, eski binaların çökmesi gibi gelişmeler de olasılık dahilinde. Muhalefet kanadında da gerginlik hakim olabilir.


Tutulma yöneticisi Venüs'ün de birkaç gün öncesinden, Satürn ile, ülkenin tepe noktasındaki Uranüs'ü üzerinde kavuşumu ve ülkenin Venüs ve Plüton'u ile büyük üçgeni, genel olarak yaşanan büyük tatminsizlik ve ülke geleceği ve prestiji için daha büyük bir değişim ve dönüşüm arzusunu gösteriyor.


Tutulma an haritası yükselen ve yöneticisi ise gündeme gelen haberlerin ve iletişimin çoğunun kanunlar, meclis, müttefikler, halkın umudu, arkadan dönen olaylar, gizli suçlara yönelik olabileceğini gösteriyor.


DÜNYA


ülkeler arası ilişki ve anlaşmalar, barış ve savaş konuları, müzakere ve pazarlıklar, adalet, yargı makamları, hukuk sektörü, avukat ve arabulucular, elçilikler, diplomatlar, estetik&güzellik sektörü, sanatçılar, moda ve tasarım, satış ve pazarlama konularında gündem ve gelişmeler görülebilir.



BURÇLAR


Bu etkileri hangi yaşam alanlarında yaşayabileceğinizi görmek için, eğer haritanıza hakim değilseniz,⁣

Terazi burcundaki Ay tutulması için önerdiğim okuma sırası:⁣

1️⃣ Yükselen burcunuz⁣

2️⃣ Yükselen burcunuzdan sonraki burç⁣

3️⃣ Güneş burcunuz (burcum diye bildiğiniz burç)⁣


KOÇ: Önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle bu tutulmada kadersel olarak gelişen ve de netleşen konular ilişkilerinizle ve iş ortaklıklarınızla ilgili olacak. Bekarlar evlenebilir, evli olanlar evliliklerini gözden geçirebilir ya da eşlerinin hayatında yeni gelişmeler olabilir. Evliliğinizdeki ve ilişkilerinizdeki uyum konusu odağınız haline gelebilir. Yeni iş ortaklıkları kurabilir, iş teklifleri alabilir, yeni kontratlar imzalanabilir. İlişkilerde de iş ortaklıklarında da bir süre arka planda ve gizli ilerlemek, hazır olunca göstermek isteyebilirsiniz. Geçmişle bağlantılı davalar da yeniden gündeme gelebilir. Maddi genişleme fırsatları için girişimlerinizi de bir süre gizlemeyi ya da sizin kontrolünüzde olmayan şeyleri beklemeyi tercih edebilirsiniz.



BOĞA: Önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle bu tutulmada kadersel olarak gelişen ve netleşen konular; sorumluluklarınız, günlük düzeniniz ve rutinlerinizle ilgili olacak. Belki vizyonunuzu genişleten yeni ekip ve organizasyonlara katılacaksınız, belki büyük girişimlerinizi destekleyen ittifaklar bulacaksınız. Genişlemeye ve kendinizi daha üst standartlara yükseltme arzunuzu sosyal çevreden gelen destekle, işin kurallarına da özen göstererek gerçekleştirebilirsiniz. Sorumluluklar almanız gerekecek. Çalışma ortamınızda ve çalışma arkadaşlarınızla ilgili netleşme olabilir. Yeni bir işe girme, iş değişikliği gibi durumlar olabilir. Sağlığınızla ilgili yeni bir sistem uygulamaya başlayabilirsiniz.



İKİZLER: Önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle bu tutulmada kadersel olarak gelişen konular; özgün halinizi ve geçmişten getirdiğiniz yeteneklerinizi ön plana çıkarmakla ilgili olacak. Bunun için bilinçaltınıza gelen latiflik ve gerçekçilik formatı destekleyici olacaktır. Belki yükselen yaratıcılığınızı sanat ile ortaya çıkarırsınız, belki ilhamınızı bu sefer yaratıcı bir projeye aktarır ve kariyer planlarınıza eklersiniz. Hayattan aldığınız keyif alanında hızla gelişen konular belki yeni bir aşk, kariyer ya da gelecek planları ile ilgili olabilir. Ayrıca, hayatınıza çocuklarla ilgili de bir netlik ve sonuç girebilir.


YENGEÇ: Önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle bu tutulmada kadersel olarak gelişen konular; aile, ev çevresinde gelişebilir. Ailede yeni ev/arsa ile ilgili, bebek sahibi olmak ile ilgili netlik ve sonuçlanma yaşanabilir. Eviniz içinde gerekli tadilat ve dekorasyonlar yapabilir, yerleşim alanınız ve belki ikamet/taşınma ile ilgili kadersel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yurtdışı veya uzaklarla bağlantılı bir yerleşim hayaliniz gündeme gelebilir. Daha latif ve gerçekçi bir hayat görüşü, hatta ilahi adalet; eğer etik davranmışsanız(♀♄♓︎) size bunu getirecek itibarlı ve nüfuz sahibi bir sosyal çevre desteği ile mümkün olabilir.


ASLAN: Önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle bu tutulmada kadersel olarak gelişen ve netleşen konular; genel olarak geçmişten beri gelen algılama biçiminiz, konuştuklarınız, dengeli ve adil iletişim kurmakla alakalı olacak. Yakın çevreniz, yakın arkadaşlar, akrabalar, kardeşler, komşular arasında geçmişle ilgili konular açılabilir; bazı aldığınız haberler uyuma kavuşturmanız için odağa taşınabilir. Bunlar krizler, endişeleriniz, maddi manevi borçlarınız, gizlediklerinizle ve gelecek/kariyer planlarınızla ilgili olabilir. Bu konularda oldukça etik davranış sergilemişseniz endişelenmenize gerek olmaz.(♀♄♓︎). Taşınmak, seyahat etmek ve belki yeni eğitimler almak isteyebilirsiniz.


BAŞAK: Önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle bu tutulmada kadersel olarak gelişen ve netleşen konular; genel olarak maddi gelir kaynaklarınız, gelir-gider dengesi ve sahip olduğunuz varlıklar olacak. Eğer bu konularda adaletsizlik yaşamaktaysanız ve oldukça etik ve kuralına uygun ilerlemişseniz(♀♄♓︎); ilahi adalet, yeni iş tekliflerini ve anlaşmalarını veya mahkeme kararlarını devreye sokabilir. İlişki konularında veya eşinizin hayatında bereketlenme olabilir; o veya nüfuz sahibi insanlardan önemli destekler alabilirsiniz. Böylece hayatta daha büyük bir potansiyeli kafanıza koymaya başlayabilirsiniz. Kazanca dönüştürebileceğiniz yetenekleriniz ve özdeğerinizle ilgili netlik kazanıyorsunuz.


TERAZİ: Önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle bu tutulmada kadersel olarak gelişen ve netleşen konuların odağında siz olacaksınız ve bu dönemde kendinizle ilgili çok önemli değişimler yapacaksınız. Belki kişiliğiniz ve hayatınızla ilgili uyumsuz, dengesiz, sağlıksız, faydasız ve geride bırakmanız gereken şeylerle yüzleşeceksiniz. Odağınız daha çok sağlığınıza iyi gelen şeylere çekilecek, belki beslenme düzeninizi değiştirecek, bazı eliminasyonlar yapmanız ve hayatınıza egzersiz eklemeniz gerekecek. Ayrıca günlük düzen, rutin ve çalışma ortamınızı da yeniden yapılandırıp güzelleştirmek isteyebilirsiniz. Böylelikle endişelerinize su serpebilir, başkalarından oldukça büyük destekler alabilirsiniz.


AKREP: Önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle bu tutulmada kadersel olarak gelişen ve netleşen konular; insanlara henüz açıklamadığınız, belki yalnızca tasarı aşamasında olan veya arka plandan yürüttüğünüz geçmiş yeteneklerinizle ilgli projeleriniz ve sırlarınızla meşgul olacaksınız. Kontrol dışı alanınıza düşen tutulma kör noktada kalan bilmediğiniz şeylere ışık tutacak. Belki arkanızdan dönen dolaplar açığa çıkacak, belki bilinçaltı konular psikolojik destekile ortaya çıkacak. Biraz dinlenme, akışa bırakma, meditasyon, şifa çalışmaları desteği ve tanrıya güvenerek ilahi dokunuşları çok daha doğru sezeceksiniz. Hiç beklemediğiniz destekler veya düşmanlıklar kadersel olarak sizi yeniden hizaya sokabilir. Hayat amacınız üzerinde düşünebilir; yaratıcılığınızı somutlaştırmak isteyebilir, bugüne kadar çıkardığınız eseri sergilemek isteyebilirsiniz; iş tekliflerini değerlendirebilir, işbirliği yapabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınızla ilgili konular ve ilişkileriniz de sizi motive edebilir.



YAY: Önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle bu tutulmada kadersel olarak gelişen ve netleşen konular; sosyal çevrenizle ilgili denge konuları olacak. Arkadaşlarınızla uyumunuzu ve karşılıklı ne kadar adil alışverişte olduğunuzu sorgulayabilir, networkünüzü değiştirmek isteyebilir, ekip çalışmaları arasında kariyerle ilgili geçmiş yeteneklerinizle ilgili önemli bir anlaşma imzalayabilir, üye olduğunuz dernekler, ittifaklarla ilgili gündemleriniz olabilir. Aile ve atalardan gelen konularla ilgilenebilir, ev ve günlük düzen, çalışma ortamınız ile güzel bir uyum bulabilirsiniz.


OĞLAK: Önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle bu tutulmada kadersel olarak gelişen ve netleşen konular; hayatınızın gelecek rotası ile ilgili gelişen konular olacak. Kariyerinizde eskiden ilgilendiğiniz pozisyonlar gündeme gelebilir, otorite figürleri ile ilişkinizin dengesi önem kazanabilir. Sosyal statünüzde değişimler olabilir; ünvan, evlilik, ebeveynlik konularında denge, uyum ve adalet ön plana çıkabilir. Algılarınıza yakın zamanda yüklenen gerçekçilik sizi biraz tatminsiz hissettirmiş olsa da, iletişim biçiminize dikkat ederek ve tatlı dilinizi kullanarak kendinizi yaratıcı şekilde sergilemek için destekler bulabilirsiniz .


KOVA: Önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle bu tutulmada kadersel olarak gelişen ve netleşen konular; hayatta daha büyük bir potansiyel arayışınız çevresinde olacak. İdealleriniz ve inançlarınıza format atan ve daha dengeli bir perspektif katan olaylarla karşılaşacaksınız. Hayat felsefenizi genişleteceğiniz seyahatlere çıkabilir, yabancılarla etkileşebilir, ufkunuzu açan eğitimler alabilirsiniz. Belki yurtdışı, vize ve vatandaşlık gibi konular da gündeminizde olabilir. Yerleşim yerinizi genişletmek, uzaklara taşınmanızı desteklemek için maddi kazancınızı arttıracak, yeteneklerinizi ek kazanca dönüştürecek gerçekçi planlar yapabilirsiniz. Ailenizin ve yuvanızın genişlemesi de özdeğerinize katkıda bulunabilir.


BALIK: Önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle bu tutulmada kadersel olarak gelişen ve netleşen konular; dönüşümleriniz çevresinde gelişecek. Hayatınızda maddi-manevi katkı sağlamayan, adil alma-verme dengesini bozan, çürümüş her şeyi hayatınızdan çıkararak dönüşüme başlayabilirsiniz. Kriz yaratan endişeleriniz sizin kendinizi yeniden yaratmanız için bir araç sadece. Sizden saklanan sırlar, sizin sırlarınız ortaya çıkabilir. Etik davranmışsanız, endişelenmeyin, ilahi adalet gelecektir(♀♄♓︎). Geçmişten beri ertelediğiniz operasyonları yaptırabilirsiniz, kendinizi güzelleştirmeye, stilinize odaklanabilirsiniz. Bu dönemde terapiye başlamak da olumlu tesir edecektir ve çok derinleri şifalandırmanıza yarayacaktır. Hayatınızda başkalarına bağlı olduğunuz ortak kazançlar ve varlıklar, maddi manevi borçlar ve miras alanında da bazı sonuçlanmalar yaşayabilirsiniz. Yakın zamanda size yüklenen gerçekçilik formatı, iletişim dilinize de olumlu yansıyacak. Yakın çevreden büyük destekler alabilirsiniz.

bottom of page