top of page
space-2334655.jpg
  • Yazarın fotoğrafıGizem Çolakoğlu Baday ASA Dip. ISAR Cap.

28 Ekim AY TUTULMASI

Ülkemizin, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını öncelikle tüm kalbimle coşkuyla kutluyorum. Kurtarıcımız Atatürk, silah arkadaşları ve şanlı bayrağımızdaki al'ı simgeleyen, bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi gururlandıracak bir Türk vatandaşı olabilmeyi diliyorum.



Sabit aksta 2 yıldır yaşadığımız tutulmalarla gelen kadersel etkilerin artık final sınavı niteliğinde bir Ay tutulması bizleri bekliyor.


Öncelikle burçları, yükselenleri, önemli kişisel gezegenleri, Ay Düğümleri Boğa-Aslan-Akrep-Kova burçlarında olanların en kritik dönemleri geride kalmaya başlayacak.


Herkes ise geçtiğimiz 2 yıl boyunca maddi-manevi güven, alma-verme dengesi, konfor alanını koruma/dönüşüme kucak açma polaritelerinde alınan yaşam derslerini sorgulamalı.


Bu akstaki tutulmalar biterken, öyle çok gündem bir arada ki.. Polarite öyle yüksek ki, içimizde ve dışarıda zıtlıklar öyle bir görünür ki.. gör diyor; artık bu iki uçtan geren baskıyı dengeye getirme zamanı geldiğini anlatıyor. Tutulma aksında Ay ve Güneş'in yanlarında Merkür, Mars, Jüpiter ve Uranüs de başrol oynuyor.


Kişisel hayatlarımızda genel olarak bu dönemde


  • Bizi güvende hissettiren ve huzur veren kişilerin/şeylerin önemi daha çok ortaya çıkacak.

  • Maddi konfor ile daha fazla büyümek için risk alma arasındaki dengeyi öğreten deneyimlerle yüzleşebiliriz.

  • Aynı zamanda kaynaklarımızı iyi kullanmanın önemini de hatırlayacağız. (finansal kadar özveri ve enerji kaynaklarını da) Kendimizi ve kaynaklarımızı tüketen işlerin farkına varabileceğiz.

  • Alma-verme dengesini korumak lazım, maddi manevi borçlu kalmamalı.


Tutulma aksının karşıtındaki gezegen toplaşmasının etkisiyle beraber ek olarak;

  • Huzur ve güveni koruyabilmek için değişmesi gereken şeyler yoğun bir baskı oluşturabilir.

  • Artık eskisi gibi olmayacak ve hayatımızdan çıkması gereken şeylerle vedalaşabiliriz.

  • Derin araştırmalar (bilinçaltı=psikolojik/ stalking/soruşturmalar..) ve yüzleşmeler gerekli olabilir.


Duygularla derin bağlantı kurarken, olayların derinlerine inerken huzuru kaçırmamak; daha fazlasını isterken bir yandan da elimizdekilerin kıymetine şükretmeyi unutmamak tutulmanın etkilerini daha yapıcı ve kolay atlatmamıza yardımcı olabilir.



Yaklaşan günlerde;


29 Ekim: sert siyasi, ideolojik, dini tartışmalara dikkat

3 Kasım: aşağılık kompleksi kaynaklı kibirlere dikkat

4 Kasım: sözleri karşı tarafın entellektüel seviyesi karşılamayabilir, seviyeye göre dil seçimi önemli, ani fikirler/buluşlar değerlendirilmek üzere not edilmeli, ani kararlardan önce iyi düşünülmeli

11 Kasım: öfke duygusunu medeni davranmak adına hadım etmeden sağlıklı bir şekilde ifade etmenin yolunu bulmalı



DÜNYA


Boğa burcundaki tutulmalarda dünyada genel gündem, istikrar ve güvence yaratan koşullar, küresel finans dengeleri, yatırımlar, bankacılık sistemleri, bankacı ve finansçılar, ekonomik büyüme/enflasyon..oranları, üretim hacmi, verimlilik, kaynakların doğru kullanımı, yatırımlar, emlak borsası, yemek sektörü gibi alanlar olur.


Ay tutulması aksının Akrep burcundaki gezegen toplaşmasıyla, ek gündemler, kıtlık, kriminal konular, krizler, kitlesel ölümler, araştırma/dedektiflik/polisiye/narkotik işler, metaller, mafya, yeraltı örgütleri, okült/metafizik konuları olur.


Tutulma anında Kuzey Ay Düğümü yöneticisi Mars, yine tutulma aksındaki Jüpiter'e karşıt açıdan tetiklemesi özellikle önümüzdeki günlerde, siyasi, ideolojik ve inanç savaşlarının şiddetlenebileceğini gösteriyor.


Merkür'ün de tutulmaya Mars ve Güneş tarafından karşıt akstaki etkisiyle, önümüzdeki dönemde yazılı/sözlü sosyal medya dahil böyle ideolojk çatışma yaratan, provovatif ve tuzağa çeken kişilerden uzak durmak faydalı olacaktır.


Tutulma aksındaki çatışmalı gezegen toplaşmasının son oyuncusu Uranüs ile birlikte bunlar değerlendirildiğinde, yukarıda saydığım alanlarda korunmakta olan güven ve istikrar sağlayan düzenlerde beklenmedik ve ani hatta zaman zaman sert değişimler olabilme potansiyeli var. Ayrıca, büyük çaplı internet, elektrik kesintileri; teknolojik aletlerde, motorlu taşıtlarda ve uçaklarda tehlikeli durumlar olabilir.


Sabit akstaki tutulmalar ve gezegen toplaşmaları büyük depremlerle ilişkilendirildiğinden bu konuda önlemlerin güçlendirilmesi yerinde olur.


Saphariel’in derlemelerine göre Boğa burcu 1.dekanda gerçekleşen Ay tutulmalarında sığırların hastalanması ve ölümü belirtilmiş. Yemek sektörü ile değerlendirildiğinde, son model yapay et sektörünü öne alabilmek için yine on binlerce dananın telef edilmemesini dilerim.



BÖLGELER


Tutulma haritasının geodetik izdüşümünde tutulma hattı ülkemizde Orta Anadolu dahil olmak üzere güneyde bildiğimiz gibi üzücü olayların yaşandığı topraklardan geçmekte. Önümüzdeki 6 ay boyunca buradaki hareketlilik potansiyeli devam edecek görünüyor.


Ayrıca tutulma aksına eşlik eden Merkür/Mars/Jüpiter karşıtlığının izdüşümü de Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Rusya, Suriye ve Irak'tan geçtiğinden bu bölgede ideolojik, siyasi ve dini çatışmaların daha şiddetli hissedilme potansiyeli var.



Odağımızı barış ve huzura sabitleyip, enerjimizi bu yöne kanalize etmenin size ne kadar güçlü olduğunu gösterebilmeyi dilerdim. Öfke ve nefret ile titreşmek mi, huzur ve barış ile titreşmek mi ruh yapınızla daha rezone, bir düşünün derim.


TÜRKİYE


Tutulma Türkiye Cumhuriyeti haritasının 11.evine düşüyor. Dolayısıyla, önümüzdeki 6 ay içinde öncelikle meclis ve meclisten çıkan kararlar, üzerinde konuşulan yasalar ve ülkenin yasama organları ile ilgili önemli gelişmeler beklenebilir.


Ayrıca ülkenin müttefiği olan ülkelerle ilişkileri, NATO gibi içinde bulunduğumuz işbirlikleri, uluslararası anlaşmalar, Cumhuriyet Bayramı gibi ulusal bayramlarımızla ilgili gündemler ön planda olacaktır.


Tutulma aksındaki karşıtlıkla meclis içi ve içinde bulunduğumuz işbirlikleri içinde önemli görüş ayrılıkları ortaya çıkabilir.


Tutulma yöneticisi Venüs'ün T.C. haritasının IC noktasıyla kavuşumu ise, yukarıda bahsettiğim konuların ülkenin iç koşulları, içişleri, iç güvenliği sınırları ve geçmişiyle bağlantılı olabileceğini gösterir.


Venüs'ün Uranüs ve Plüton ile yakınlaşmakta olan toprak üçgeni ise çok güçlü bir değişime yaklaşılmakta olduğunu gösterirken, Neptün ile oluşan uçurtma a.kalıbı ile, birliğin önemini ama yanılsamalara da dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.


Tutulma aksı ülke haritamızın Güneş'ini tetiklediğinden liderleri ve göz önündeki figürleri yakından ilgilendiren durumlar yaşanabilir.



Türkiye'nin Güneş dönüşü haritası ile Cumhuriyetin 101. yılına girene kadarki bir yıllık süreci inceleriz.


Şüphesiz yanlızca birkaç saat önceki Ay tutulması önümüzdeki süreçte oldukça etkili olacak görünüyor.


Ay tutulması Güneş dönüşü haritanın 9. evinden 3. ev aksına etki ediyor bu durumda ülkenin etik ve ahlak anlayışı, inançlar, dini mekanlar, din adamları, hukuk sistemi, adalet, dışişleri, yüksek öğretim kurulları ve akademik personeller, medya alanları ile iletişim haber ve yakın komşularla ilgili alanları ön plana çıkıyor.


9. evin yöneticisi olan Venüs'ün GD haritanın yükseleni ile kavuşumu ile bu konularının üzerine daha büyük bir odaklanma sağlıyor. Venüs aynı zamanda İslam'ın göstergesi olarak dini konular ve laiklikle ilgili tartışmaların gündeme gelebileceğini düşündürüyor.


Ayrıca tutulma aksının Merkür Mars kavuşumunun Jüpiter karşıtlığı ideolojik ve dini anlaşmazlıklar ve çatışmalara dikkat edilmesi gerektiğini, Uranüs karşıtlığı ise önceden tahmin edilemeyen ve ani sert kopuşlar yaşanabilme potansiyelini gösteriyor.


Merkür ve Mars'ın 3.evdeki yerleşimi yakın komşularımızla gerginliğin artabileceğini; terör ve hatta askeri operasyonları akla getiriyor. Oldukça sert, mücadele ve hatta savaş etkisi barındıran bu karşıt gezegen toplaşması dilerim bir diğer göstergesi olan savaşa müdahil olmayı getirmez.


Bir başka etkisiyle bu karşıt gezegen toplaşması sığınmacılardan ve yabancılardan kaynaklı problemleri önümüzdeki dönem daha çok odağa taşıyabilir. Aynı zamanda vize alımıyla ilgili problemler devam edebilir.



BURÇLAR


Bu etkileri hangi yaşam alanlarında yaşayabileceğinizi görmek için, eğer haritanıza hakim değilseniz,⁣ Boğa burcundaki halkalı Ay tutulması için önerdiğim okuma sırası:⁣

  1. Yükselen burcunuz⁣

  2. Yükselen burcunuzdan sonraki burç⁣

  3. Güneş burcunuz (burcum diye bildiğiniz burç)⁣


KOÇ:

Ay tutulmasının önümüzdeki 6 aya yayılan kadersel etkisiyle gelir-gider ve alma-verme dengeniz odağa taşınıyor. Finansal açıdan ne kadar risk alabilir, ne kadar genişleyebilir veya borçlanabilirsiniz? Başkalarına ne kadar yaslanabilirsiniz? Yeteneklerinize şimdiye kadar ne kadar önem verdiğinizi düşünmeye başlayabilir, gelir kaynağı haline getirebileceğiniz yeteneklerinizde uzmanlaşmaya yönelebilirsiniz. Verdiğiniz ve aldığınız değer ön plana çıkarken sorumluluklarınız kendini hatırlatıyor.


BOĞA:

Ay tutulmasının önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle, olaylar etrafınızda gelişirken odağa siz taşınıyorsunuz. Kişisel konular, sizi motive eden sebepler, dışarıdan nasıl göründüğünüz ve sağlığınız tutulmanın ana konusu. Sizi etkileyen konuların başında da insan ilişkileriniz yer alıyor. Evlilik, eşiniz/iş ortağınızın durumu, kontratlar da önem kazanıyor. Kendiniz ve hayatı daha keyifli yaşamak hakkında önemli farkındalıklar edinebileceğiniz bu dönemde sizden yansıyanların agresif geri bildirimlerine dikkat edin.


İKİZLER:

Ay tutulmasının önümüzdeki 6 aya yayılan kadersel etkisiyle, hayatınızda kontrol edemediğiniz şeyler ve kumandası sizde olanlar arasındaki denge ön planda olacak. Belki akışa bırakıp şifalanma yollarını öğrenirken bir yandan da bazı sorumluluklarla ve belki çalışma ortamınız ya da günlük düzenle ilgilenmeniz gerekebilir. Çeşitli terapik destekler alabilir, inzivalara katılmak ve birazcık baskı yapan sorumluluklardan uzaklaşıp dinlenmek isteyebilirsiniz. Ayrıca, arka plandan yürüttüğünüz işlerinizle veya gizlilik içeren konularla ilgilenebilir, gizli düşmanlarınızla ve ayak kaydırma operasyonlarıyla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Bu dönemde kendinizi rahat bırakmanız ve akışa bırakmanız sağlığınıza da olumlu tesir edecektir.


YENGEÇ:

Ay tutulmasının önümüzdeki 6 aya yayılan kadersel etkisiyle, sosyal çevreniz ve hayallerinizle ilgili önemli farkındalıklar yaşayacaksınız. Arkadaş çevreniz, içinde bulunduğunuz ittifaklar, ekip çalışmaları, network destekleri ve belki üye olduğunuz dernekler ön plana çıkabilir. Önümüzdeki dönemde hayallerinizi ciddi ciddi gözden geçirebilir, size keyif veren ve yaratıcılığınızı baskı altından kurtaran iş kazanımlarına odaklanabilirsiniz. Bunlar için iletişim biçiminizi daha latif hale getirmeyi öğreten kadersel dersler alabilirsiniz.


ASLAN:

Ay tutulmasının önümüzdeki 6 aya yayılan kadersel etkisiyle, gelecek planlarınız ve kariyeriniz, maddi kazanım sorumluluklarınız ve aile dengesi ile ilgili önemli farkındalıklar yaşayacaksınız. Göz önünde bulunurluğunuz, kariyeriniz ve belki de otorite figürleriyle ilişkileriniz ana gündeminiz olacak. Belki evlilik, işinizdeki titrinizin değişmesi veya ebeveynlik gibi toplum önündeki statünüz değişebilir. Ailevi konular, ev, gayrimenkul, geçmişe ait konularla ilgili baskılara sağlıklı bir çıkış bulmanız gerekebilir.


BAŞAK:

Ay tutulmasının önümüzdeki 6 aya yayılan kadersel etkisiyle, hayat felsefeniz ve inançlarınızla ilgili önemli farkındalıklar edinebilirsiniz. Bunlar sizi siz yapan şeyleri ciddi ciddi yeniden düşünmenizi ve daha keyifli bir versiyonunuzu bulmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca bir süre gündeminizde yurt dışı, vizeler ve yabancılarla ilgili konular olabilir. Ufkunuzu genişletmek isteyeceğiniz için, farklı eğitimler almak, seyahatlere çıkmak isteyebilirsiniz.


TERAZİ:

Ay tutulmasının önümüzdeki 6 aya yayılan kadersel etkisiyle, hayatınızdaki her tür alma-verme dengesi ön plana çıkacak. Maddi manevi borçlarınız, ortaklaşa sahip olduklarınız, miraslar, nafaka ve ek ödenekler gibi konuların baskısıyla meşgul olabilirsiniz. Ayrıca hayatınızda artık miadını dolduran şeyleri/insanları elden çıkarmakla ilgili de önemli farkındalıklar edinebilirsiniz. Beklettiğiniz sağlık operasyonları yeniden gündeminiz olabilir. Krizle ve kontrolünüz dışındaki gelişmeleri idare etme ile ilgili kadersel sınanabilirsiniz. Gözle görünenin ardını araştırmak isteyebilir, psikolojik destek almaya başlamayı düşünebilir ve önemli dönüşümlerden geçebilirsiniz.


AKREP:

Ay tutulmasının önümüzdeki 6 aya yayılan kadersel etkisiyle, odağınız insan ilişkilerinde ve işbirliklerinde olacak. Eşiniz, partneriniz, veya iş ortağınızın hayatınızdaki etkisi üzerine önemli farkındalıklar edinebilirsiniz veya onların hayatındaki gelişmeler sizi de yakından ilgilendirebilir. Bu dönemde önemli teklifler, iş anlaşmaları ve kontratlar, hayalleriniz ve iş kazanımlarınızla birlikte gündeminiz olabilir.

Rakipleriniz ve düşmanlık edenler açığa çıkabilir, siz de onlara baskı yapabilirsiniz. İdeolojik çatışmalara dikkat edin.


YAY:

Ay tutulmasının önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle, kontrolünüzde olan ve kontrol dışı konularla ilgili kadersel dersler alacaksınız. Bu esnada, günlük rutin ve düzeniniz, sağlıklı yaşam biçiminiz odağınıza taşınabilir. Bu dönemde dikkatinizi sorumluluklarınız, gelecek hedefleriniz, çalışma ortamınız, çalışma arkadaşlarınız, size çalışanlara ve otorite figürleriyle uyumlu iletişime yönlendirmeniz gerekebilir.


OĞLAK:

Ay tutulmasının önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle, hayattan aldığınız keyif ile kendinizi yaratıcı bir şekilde ortaya koymanız üzerine kadersel etkiler alacaksınız. Yaratıcı projeler, hobiler gibi çocuklarla veya çocuklarınızla ilgili konulara yoğunlaşabilirsiniz. Size nelerin keyif verdiği ve sosyalleşme biçiminiz üzerine ve hayat felsefenizle ilgili önemli farkındalıklar edinebilirsiniz. Ayrıca flörtleriniz, romantik ilişkileriniz vasıtasıyla da önemli kadersel süreçler içinde olduğunuzu unutmayın.


KOVA:

Ay tutulmasının önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle, aile kavramı ve gelecek planlarınız arasındaki denge ön plana çıkıyor. Ailevi ve evinizle, belki gayrimenkul/arsa ile ilgili konular gündeminize oturabilir. Evli/iş sahibi olmak gibi göz önündeki statünüz ile aile tarafından baskılar arasında kalabilir, gelecek planlarınızı şekillendirirken aynı zamanda krizlerle mücadele etmek durumunda kalabilir ve önemli bir dönüşümün sorumluluğunu alabilirsiniz.


BALIK:

Ay tutulmasının önümüzdeki 6 aya yayılan etkisiyle, iletişim biçiminizi gözden geçirmeye başlıyorsunuz. İnsanları nasıl dinlediğiniz, nasıl anladığınız, nasıl anlamlar çıkardığınız ve kendinizi nasıl ifade ettiğinizin sandığınızdan çok daha önemli olduğunu anlayabilirsiniz. İnsan ilişkilerini latifleştirmenin size düşen sorumluluğunu farketmeye başlayabilirsiniz. Akraba, yakın arkadaş gibi yakın çevrede hareketli gündemlerle ilgilenmeniz gerekebilir. Yakın çevre, komşular, muhitinizde değişimler olabilir. Bazı eğitimler veya seyahatler dolayısıyla önemli dönüşümler yaşayabilirsiniz. Sosyal medya, duyurular, sözleşmeler gündeminiz olabilir.

bottom of page