top of page
space-2334655.jpg
Yazarın fotoğrafıGizem Çolakoğlu Baday ASA Dip. ISAR Cap.

Belediye Seçimleri


ANKARA


Ankara haritası olarak Ankara'nın Başkent oluşu günü haritasını alıyorum. Seçim günü transitlerini incelemeye geçmeden önce, 8 Nisan Güneş Tutulması derecesinin, bu haritanın Güneş'ine partil karşıt yaptığını görüyorum. Bu hem belediye seçimleri hem de ayrıca yıl içinde Ankara ile ilgili ve Ankara'dan çıkacak gündem ve kararların dolunay fazı ile net sonuçlarla görünür ve kadersel olarak da oldukça önemli olacağını gösteriyor.



Seçim anı transiti olarak incelediğimizde de aynı zamanda, Ay Düğümlerinin de Güneş derecesini kadersel olarak etkilediği görünüyor. Güneş tarafında transit Güney Ay düğümü olması, yönetimde olan Mansur Yavaş'a alaşağı edilme/gücünü zayıflatma operasyonlarını düşündürse de, bu onun geçmişinden getirdiği yetenekleri(güvenilirliği, milliyetçi oy potansiyeli vs.) ve imajı ile mevcut belediye başkanı olarak sabit kalacağını da gösterebilir.


Ankara haritasının Güney Ay Düğümü ve Uranüs dereceleri üzerinden geçen transit Satürn, bana, şaşırtıcı bir sonuç çıkmasındansa, geçmişin ve geçmiş güvenilir ve sağlam imajı olan belediye başkanı Mansur Yavaş'ın sabit kalacağını düşündürmeye devam ediyor.


Transit Satürn'ün ayrıca, Ankara haritasındaki milliyetçi duyguların gücünü temsil eden Yengeç'teki Plüton ile Akrep'teki Jüpiter ile oluşan su üçgeni, transit Venüs Neptün ile de beraber, Mansur Yavaş'ın haritasındaki su elementindeki gezegenlere olumlu açı yapıyor. Kendisinin milliyetçi geçmişi (GAD) ile şimdi sol partiden seçime girmiş olması, eski ile yeni oy potansiyelini bir arada ona seçimi kazandıracak oy alacağını gösteriyor fikrini veriyor. (Satürn&Uranüs)


Daha önce belediye başkanı ile büyük değişim olan seçimleri incelediğimde, yönetimi de temsil eden Oğlak burcundan açılan dik açı ile Terazi stelyumunu baskılayan transitlerin mevcut olduğunu gördüm. Şu anda yönetimi değiştiren bu transit bulunmamakta.


Merkür'ün retro yapacağı dereceye geçmiş olması ve durağan konuma yaklaşması da bir bakıma aynı belediye başkanı(Mansur Yavaş'ın) tekrar seçileceğini düşündürüyor. Fakat retro hareketine başladıktan sonra, Merkür Ankara haritasının Satürn ve Güneş'ine karşıt yapacağından, kararı sorgulamak için belki sayım tekrarı istenebilir.


Ankara haritasının Mars'ına(Başak'ta;prosedürler-hesaplamalar) karşıt yapan transit Venüs-Neptün kavuşumu, olası bir agresyonun, halkın geneline(Balık-kitleler) yayılan huzur ve keyif ile bastırılacağını hissettiriyor.


MANSUR YAVAŞ


Mansur Yavaş'ın internette belirtilmiş doğum gününü öğlen 12 saatiyle Güneş'i ASC derecesine çekerek kullanıyorum. Doğum saati belli olmadığı için yorumlar da belirli bir yere kadar tutarlı olabilir.


Öncelikle kendisinin bir önceki başarılı olduğu yerel seçim ile 2024 yerel seçim tarihlerini birlikte inceledim. 2019 yerel seçim tarihinde, natal Kuzey Ay Düğümü üzerinden, dispozitörü Jüpiter geçiyorken, karşıtında kontratları temsil eden Juno, natalde Ay-Merkür-Mars(GAD) üzerinden geçiyormuş. 2019 transit Jüpiter, kendisinin natalde yücelmdeki Plüton'u ile ona daha çok güç veriyormuş. Aynı zamanda natalinde yücelimdeki Jüpiter, kavuşumdaki Uranüs ile Kuzey Ay Düğümü kavuşuyormuş. Bu onun için kadersel bir yürü ya kulum etkisi yaratmış. Karşılarındaki Satürn-Plüto-GAD, esasında Yavaş'ın natal Satürn'ünün açılan 60'lık açısında olduğundan ve yine natal Satürn'üne, 2019 transitteki uyumlu açı yapan Balık stelyumu ile hepbirlikte düşünülünce, genel olarak çok da çaba sarfetmesine gerek kalmamış.



Günümüz transitlerine bakınca, transit Satürn'ün şimdi natal Satürn'e göre açılan üçgen açıda, yanındaki Balık stelyumuyla uyumlu açı yapıyor. Bu da onun zorlanmasını bir ölçüde koruyucu etki yapabilir. Transitte de natalinde Yengeç burcundaki Jüpiter-Uranüs kavuşumu, transitte Boğa burcundan, natal konuma uyumlu açıda gerçekleşiyor. Bu, haritasının vadettiği ani büyümenin bu dönemde de kadersel olarak gerçekleşebileceği bir zamanda olduğunu gösterebilir. Transitteki bu kavuşum, ayrıca natal Satürn karşısında; çok daha iyisini yapmak, yüksek ve daha büyük girişimler, başarılar için kendisini yüksek bir şekilde motive ediyor.






TURGUT ALTINOK


Turgut Altınok'un haritasından emin değilim. İnternette bulunan doğum tarihini öğlen 12 saatiyle Güneş'ini ASC alarak inceledim.


Altınok'un Güneş'ine yakın derecede Chironlu bir tutulma gerçekleşecek, ayrıca Venüs'ü üzerinden de bir Merkür gerilemesi başlayacak. Bu eğer geçmişten beri uzmanlaştığı büyük yetenekleri varsa, bunları parlatacaktır; yoksa da başarısızlık ve gurur kırıcı etkide olacaktır. Aynı etkiyi Satürn'ünü etkileyen transit Plüton da verebilir.

Mars-Satürn kavuşumu natal Chiron&Mars'ın üzerinde motivasyon kırıcı bir etki bırakabilir.


Venüs'ü(keyif, harcamalar) üzerinden başlayacak Merkür retrosunun, geçtiğimiz günlerde kendisinin mal varlığı ile ilgili çıkan haberlerle, önden etkisini göstermeye ve kendisinin kazanma potansiyelini gerilemeye başlattığını düşünüyorum.


Yine de transitteki Jüpiter-Uranüs kavuşumunun, kendisinin Juno'u üzerinden geçmesiyle, yakın zamanda ani bir anlaşma imzalayabileceğini düşündürtüyor.



İSTANBUL


İstanbul'un en çok çalıştığını düşündüğüm haritasını kullandım. Buna göre Kuzey Ay Düğümü üzerinde Güneş Tutulması yaşanacak. Bu da belediye seçimlerinden de bağımsız, tıpkı Ankara haritasında olduğu gibi, bu yıl İstanbul ile ilgili gelecekte de kadersel olarak gerçekleşecek olaylar gündem olabilir.



Belediye seçimlerine göre inceleyince, daha önce değişim ile Ekrem İmamoğlu'nun seçildiği 2019 seçimlerinde olduğu gibi Ay düğümlerine sert yönetim değişimlerini gösteren Oğlak'tan Ay Düğümlerini de içeren transit bir dik açı görünmüyor. Bu nedenle, herhangi bir makam değişikliği ya da İmamoğlu'nun kaybedeceğini göstermiyor.


Aynı zamanda, 2019'da transit Mars da İstanbul haritasındaki Güneş-Neptün-Satürn t-karesini tetikleyerek yönetim değişimine işaret ediyordu. Şimdi de Jüpiter-Uranüs aynı yerden bu t-kareyi tetikliyor. Burada Uranüs de beklenmedik değişimler getirebilir gibi gösteriyor olsa da, süreç çekişmeli de olsa, sonuçta Ay düğümlerinin aynı aksta yer alması, bana yönetimin de aynı kalacağını, Ekrem İmamoğlu'nun kazanacağını düşündürüyor.



EKREM İMAMOĞLU


Ekrem İmamoğlu'nun doğum bilgilerini, çıktığı bir programda, sunucunun internetteki doğum bilgilerini paylaşması üzerine düzeltmek istemesiyle aldım. Kendisi, yaşının 1 yıl büyütülmüş olduğunu söyledi ve babasından duyduğu doğum saati ve doğru doğum günü tarihi ile bilgilerini düzelterek paylaştı. Dolayısıyla internette dolaşan 4 Haziran 1970 tarihi yanlıştır.


2019 yerel seçimlerinde kazandığı başarı ile bugünün şartlarını karşılaştırmak için iki tarihi birlikte inceledim.

2019 yılında da 2024 yılı yerel seçimlerinde de transit Ay Düğümleri kendisinin akslarında görünüyor. 2019 seçim haritasında anaretik derecedeki Mars, natal haritadaki Boğa stelyumunu, ama özellikle Satürn'ü tetikliyor. Ayrıca transit Merkür-Neptün ve Jüpiter, natal Güneş'i ile t-kare yaparak tetikliyor.


Şimdi 2024 seçim haritasında da Güneş'i bu sefer transit Mars-Satürn ve Ay ile tetikleniyor, bu onu hırslandırıp, motive edip harekete geçirebilirken, çok da yorabilir ve emekleri nasıldıysa, olduğu gibi görünür kılabilir. Yine de olumlu bir etkiyle, transit-natal Ay Düğümleri ve transit-natal Satürn uyumlu etkisi de kendisinin bu dönemde genel olarak zorlanmaktan ve sarsıcı değişimlerden çok uzak olduğunu, dolayısıyla başkanlığına devam ettireceğini akla getiriyor.


Bunun yanında, kendisinin Venüs-Merkür-Satürn'den oluşan Boğa stelyumu da transit Jüpiter-Uranüs ile tetiklenerek, kendini huzurlu, sabit ve güvende hissetmesinin etkisini sürpriz bir şekilde büyütüyor. (özellikle Mayıs ortası civarı bu etki çok daha büyük gündemlerle hissettirir.) Balık'taki transit stelyum ise Boğa stelyumunu oldukça olumlu etkiliyor.


Kendisinin Chiron'u üzerinde gerçekleşecek 8 Nisan Chiron kavuşumlu Güneş tutulması, kendisinin bugüne kadar kırıla kırıla, yorula yorula edindiği bilgeliğini, uzmanlığını çok daha büyük bir çerçeveye yayacak. Dolayısıyla eğer görüldüğü gibi yerel seçimi kazanırsa, önü çok daha fazla açılabilir gibi görünüyor.



MURAT KURUM


Murat Kurum'un doğum bilgilerinden emin değilim, internette açık olan doğum günü ile ortalama öğlen 12:00 olarak, başarıyı gösteren Güneş'i ASC derecesine çekerek aldım.


Öncelikle Murat Kurum'un daha önce kariyerinde ona bakanlık ünvanı ile başarı getiren 1998 Bakanlar Kurulu ilanını(2.harita) ve 2024 Yerel Seçim tarihini(3. harita) birlikte incelemek istedim.


Murat Kurum'un haritasında Klasik Astrolojide iyicil(Venüs-Jüpiter) ve kötücül(Mars-Satürn) kabul edilen gezegenler kavuşumda ve Mars hem düşüşte hem Satürn tarafından zarar görüyor. Bakan seçildiği 1998 tarihinde, bu kavuşumlar transitlerden olumlu etki almış görünüyor. Mars-Satürn kavuşumu, transit Jüpiter'den üçgen açı ile olumlu bir koruma açısı alırken, Satürn de Boğa'daki Venüs-Jüpiter kavuşumunu tetikleyip, wholesign olarak da Boğa'daki Güneş'i ve stelyumuna statü getirmiş. Kontratları temsil eden Juno'su ile transit Kuzey Ay Düğümü kavuşmuş ve önünü açmış. Uzmanlığı da temsil eden transit Chiron ise desteği temsil eden Kuzey Ay Düğümü ile partil kavuşmuş, transit Merkür-Uranüs ile natal Ay&Güneş'iyle büyük sabit kare oluşturmuş ve aniden hayatı bu kararla kadersel olarak daha yüksek standarda yönelik değişmiş.

Murat Kurum'un haritasını, 2024 yerel seçim haritasına göre inceleyince; tabii ki ilk göze çarpan Klasik Astrolojide büyük şans gezegeni kabul edilen Jüpiter'in, Kurum'un Güneş'i ile kavuşumu ve dispozitörleri Venüs ile karşılıklı ağırlama halinde oluşu. Bunun seçimi kazandıracağını düşündüren olası bir etkisi elbette başarısını, şöhretini büyütebilecek olması. Transit Uranüs de önceki başarılı tarihte olduğu gibi yine Güneş'ini, transit Juno&Mars da natal Junoyu tetikliyor. Kadersel olarak önemli anlaşmalar yapmaya yakın olabileceğini düşünebilirdik fakat seçimi kaybedeceğini düşündüren faktörler de var.


Öncelikle, Jüpiter yalnızca büyük şansları getirmez, Jüpiter, büyüme etkisi ile Güneş kavuşumlarında egoyu da büyütebilir. Ayrıca, Jüpiter ideolojileri ve fikirleri de içeren bir gezegen olarak, bu bağlamda eğer kurallara uymayan yönleri varsa, karmik büyük yüzleşmeler de getirebiliyor. Bu sebeple sırf Jüpiter'e bakarak kendisini çok şanslı görmüyorum.


Transit Juno'nun retro oluşu, dispozitörü Merkür'ün de, natal Chiron'a yakın retro öncesi durağan konumu ucu ucuna da olsa kaybedebileceğini düşündürüyor. Kurum'un haritasındaki Mars-Satürn kavuşumu, transit gökyüzünde de tekrarlanarak, haritasının vadettiği potansiyelinin gerçekleşeceği kadersel bir zamanı işaret ediyor. Transitteki bu kavuşumun transit Juno ile karşıt açısı, onun uzak orblu da olsa(her zaman wholesign geniş orbların da çalıştığını görüyorum), Merkür-Neptün karşıtlığıyla değişken kare açı formu oluşturuyor. Buna göre bir olası senaryoda, seçim günü henüz kazandığı kesin belli olmadan, aldığı yanlış duyumlara kanıp kazandığını açıklarsa, bu ona hem statü hem karmik olarak oldukça olumsuz yansıyabilir, sözlerine çok dikkat etmesi gereken bir dönemde.


Yine de her iki kötücül Mars ve Satürn kavuşumunun, her iki gezegen için de hem de Dünya Astrolojisinde en zararlı konumda olduğu natal pozisyonuna, transit Venüs'ün yüceldiği yerden gönderdiği olumlu açı bakalım kendisine ne kadar faydalı olabilir (daha önce Jüpiter bu dereceden desteklemiş). Transit Neptün'ün de etkisiyle bu olumsuzluk mu çözülür yoksa transit Mars-Satürn'ün oluşturduğu büyük kare hayal kırıklığı mı getirir, her ikisi yarışacak gibi görünüyor. Yine de durağan pozisyona doğru iyice yavaşlamış Merkür, Kurum'un haritasındaki bu iki kötücülün, tüm zodyaktaki en zararlı konumda kavuşmalarına dik açısını daha yoğun odaklayarak kendisi için sonucun olumsuz olacağını düşündürüyor.


İSTANBUL ÜZERİNDE ETKİLERİ


İmamoğlu ve Kurum'un haritalarını, İstanbul haritası üzerinde incelediğimde, her ikisinin de İstanbul haritasını etkileyen yerleşimleri olduğunu görüyorum.


Ekrem İmamoğlu'nun Güneş'i, İstanbul haritasının Merkür-Mars kavuşumunu çalıştırırken, Venüs-Merkür-Satürn'den oluşan Boğa stelyumu da İstanbul'un Güneş'i üzerinde. Ayrıca İmamoğlu'nun Mars&Ay Düğümleri bu stelyumla, İstanbul haritasının sabit t-karesini etkiliyor. Tüm bu etkileri bir araya getirince, kendisinin, İstanbul üzerinde oldukça büyük etki yaratabilme ve bir şeyleri değiştirme potansiyeli olduğunu görebiliyorum. Zaten kendisi Büyükşehir Belediye Başkanı seçilebilmiş durumda. Kendi paylaştığı doğum saati de doğruysa, İstanbul'un Ay düğümleri, kendisinin aksına oturuyor ve bu eksende önemli bir Güneş tutulmasının şafağındayız. Bu kendisinin yeniden başkan seçilebileceğini gösteriyor olabilir.



Murat Kurum'un haritasında ise, kendisinin Güneş, Ay ve Merkür burçlarının İstanbul haritasıyla aynı burçlarda ve İstanbul haritasındaki büyük t-kareyi çalıştırdığını görüyorum.


ANKARA & İSTANBUL CHP AKP LİDERLERİ İLE TC HARİTASI BİRLEŞİK YORUMU


Aşağıda, TC haritası ile 4 adayın haritalarını doğum saatleri belli olmasa da birleşik haritada görmek istedim. İlginç bir ortak nokta olarak, CHP adaylarında yönetimle ilgili Aslan stelyumu görünürken, AKP adaylarının ise Kova stelyumu ve hava elementiyle, Merkür sert kontakları olması. Ekrem İmamoğlu'nun TC birleşik haritasının Kuzey Ay Düğümü üzerinde Mayıs ayında büyük 4lü kavuşum, kendisinin liderliğinin Türkiye Cumhuriyet'inde gelecekte nasıl etki yaratacağını büyük ve sürpriz bir şekilde gösterebilir.


CHP HARİTASINDA GELİŞMELER


Eğer Ekrem İmamoğlu İstanbul seçimlerini kazanamazsa, CHP lideri Özgür Özel ile olur söylentilerini incelemek için mevcut CHP lideri ile kendisinin haritalarını CHP ve tutulma haritası ile ayrı ayrı inceledim.


Öncelikle, CHP haritası her iki tutulmadan da oldukça etkileniyor. Hem de Ay Düğümleri aksındaki Güneş,Venüs-Uranüs karşıtlığının, transit Mars-Satürn kavuşumu tetiklemesiyle, önümüzdeki 2 sene içinde çok sert değişimlerden geçecektir.


Ayrıca, Satürn'ü karşısındaki önemli maksimum yücelimli Güneş tutulması, uyum ve herkesi hoş tutmaktan daha farklı ve yeni bir yol izleyen bir lider çıkarabilir. Bu lider, TC haritasında da olduğu gibi, milliyetçi yoğun duyguları temsil eden CHP nin kuruluş anı haritasında Yengeç burcundaki Plüton'u da tetikliyor.


Özgür Özel'İn haritasındaki Satürn, bu Plüton'un üzerinde ve CHP'nin Satürn-Merkür'ü ile dik açıda, yani kendisi mevcut düzende bir şeyleri değiştirme ve yeniden yapılandırma sorumluluğuyla etkiliyor. Kendisinin Terazi'deki Merkür-Uranüs/Satürn t-karesi, TC haritasının anayasayı temsil eden Terazi'deki Merkür-Satürn kavuşumunu sert etkiliyor.


Aynı zamanda CHP haritasındaki Merkür-Satürn/Plüton t-karesini de. TC haritasında, Yengeç'teki Plüton, Türkiye Cumhuriyetinde milliyetçi duyguların olmazsa olmaz kadar yoğun olduğunu gösteriyor. Özgür Özel eğer, söylentilerle halkın nabzının yoklandığı anayasa değişimi, belki milliyetçilik ve Türk'lük ile ilgili maddelerde halkın ve tabanın hassas olduğu noktalara çok dikkat etmeli görünüyor.


Ekrem İmamoğlu'nun da Ay-Uranüs-Juno-Chiron t-karesi CHP haritasında biraz önce bahsettiğim Merkür-Satürn/Plüto Chiron t-karesini tetikliyor. Kendisi de bu tkare ile ilgili bahsettiğim CHP kuruluş hassasiyeti ve ülkenin anayasa ve milliyetçilik ile ilgili hassasiyetine dikkat etmeli görünüyor.


8 Nisan'daki tutulma etkilerini Türkiye haritası açısından tutulma zamanı paylaşacağım.

bottom of page